Peter Lerink volgt Mellany Klompe op als secretaris van de CCHW

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – De Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) heeft een nieuwe secretaris. Mellany Klompe is teruggetreden als secretaris, maar blijft wel haar functie als penningmeester vervullen. Zij wordt opgevolgd door Peter Lerink.


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het agrarisch natuurcollectief Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) op 28 oktober jl. is Mellany Klompe teruggetreden als secretaris van het Collectief. Mellany combineerde deze functie vanaf de oprichting van CCHW in 2015 met het penningmeesterschap.

In haar dankwoord stond voorzitter Janneke Zevenbergen stil bij de belangrijke bijdrage die Mellany geleverd heeft aan de organisatie en financiering van het akkerranden- en weidevogelbeheer in de Hoeksche Waard. Het is mede dankzij haar inspanningen dat de Hoeksche Waard landelijk gezien de hoogste dichtheid aan akkerranden bezit en vaak als voorbeeld voor andere gebieden dient. Mellany blijft als penningmeester actief betrokken bij CCHW. Tijdens de ledenvergadering werd Peter Lerink benoemd als haar opvolger. Peter is al jarenlang betrokken bij het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard. Hij is goed op de hoogte van de complexe materie van het agrarisch natuur en landschapsbeheer (ANLb), hij kent de deelnemende boeren, de bedrijfsvoering en de inpassing van het ANLb daarin.

CCHW is verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer en behartigt hiervoor de taken voor het weidevogel- en het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard. CCHW is daarmee het aanspreekpunt voor de agrarische natuurontwikkeling in de Hoeksche Waard voor zowel Rijk, provincie, gemeente en EU en voor de (deelnemende) agrariërs.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren