Drie ultieme kabelmanagement tips

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto PR

Er is niets erger dan wanneer je gefocust aan het werk werk bent, je benen gaat strekken en uiteindelijk de kabels onder je bureau met je voeten uit het stopcontact trekt. Het onbedoeld loskoppelen van je computer is niet alleen frustrerend, het leidt je ook van je werk af en kan er zelfs toe leiden dat je je werk kwijtraakt. Dit zou natuurlijk gebeuren tijdens die ene keer dat je niet op opslaan hebt geklikt, toch? Je bent echter niet de enige die met dit probleem wordt geconfronteerd. Kabels kunnen gemakkelijk in de knoop raken en losgekoppeld worden in datacenters, huizen, kantoren, enzovoort. Vanwege deze problemen hebben we deze effectieve tips voor kabelbeheersystemen bedacht om je te helpen deze frustraties en mogelijk werkverlies te voorkomen.

Bind de kabels vast

Een geweldige manier om je kabels te ordenen, is door ze uit de weg te binden. Dit is gebruikelijk in kantoren om verstrengeling te voorkomen. De beste manier om dit te doen, is door haken onder je bureau te plaatsen om de kabels vanaf te draperen. Het is echter niet aan te raden om een ​​haak in je bureau te boren. Een gemakkelijke oplossing is dus het gebruik van haken met zelfklevende achterkant, bij voorkeur permanente lijm als je kunt, maar niet-permanente zal ook werken. Je kunt de kabels ook samenbinden met kabelbinders of klittenband. Bind ze alleen niet te strak vast, want dat kan leiden tot kabelbeschadiging. Maak je geen zorgen als er geen gemakkelijke manier is om je kabels te verbergen omdat ze in het zicht liggen, wat je ook doet, er is nog steeds een manier om ze te verbergen. Overweeg om spiraalbanden te kopen die deze over de meeste kabels wikkelen, waardoor het aantal kabels er als één uitziet.

Verklein de afstand zo veel mogelijk

Een van de eenvoudigste en meest rechttoe rechtaan oplossingen om je kabels uit de buurt te houden, is door de kortste beschikbare kabel te gebruiken. Veel te vaak gebruiken mensen te lange kabels voor een project dat het niet nodig heeft. Je wilt bijvoorbeeld geen 10 meter HDMI-kabel gebruiken in een gebied waar alleen een 3 meter kabel nodig is, dit is gewoon vragen om verstrikt te raken. Dat betekent niet dat je je hele kantoor of kamer moet herschikken om de kortere kabel te laten werken, maar als er een kortere kabel beschikbaar is, ga dan voor die op Nedelko.

Label alle kabels

Deze tip is vooral handig in gebieden met veel kabels, zoals datacenters in je werkgebouw. Een datacenter kan honderden kabels hebben, dus je moet het doel van elke kabel in je gestructureerde bekabelingssysteem kennen. Door elke kabel te labelen, wordt je leven veel gemakkelijker wanneer je probeert uit te zoeken waarom iets niet werkt of wanneer je kabels vervangt. Het labelen van je kabels is echter niet alleen van toepassing op grote datacenters, het geldt ook voor je huis. Het is immers altijd handig om te weten welke kabel waar naartoe gaat als je achter je tv kijkt om te zien waarom iets niet werkt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren