Echtpaar De Haan-van der Velden uit Numansdorp 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Echtpaar De Haan-van der Velden uit Numansdorp 60 jaar getrouwd - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Numansdorp – Vandaag vieren meneer Rinus de Haan (81) en mevrouw Maartje de Haan-van der Velden (80) uit Numansdorp hun diamanten huwelijk. Het is precies 60 jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven.Dorpswethouder Harry van Waveren belde het echtpaar om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren. Natuurlijk werd er ook een feestelijke bos bloemen bezorgd.

Rinus de Haan (81) is geboren in Klaaswaal en Maartje de Haan-van der Velden (80) is geboren in Numansdorp. De dag van hun eerste ontmoeting ligt bij Rinus nog vers in het geheugen: “Het was in 1953 tijdens de overstroming van Numansdorp. Ik was 13 jaar en moest helpen de zakken omhoog te houden zodat deze gevuld konden worden met zand. Opdat moment liep er een heel mooi meisje met prachtige rode haren voorbij.” Het echtpaar kreeg 3 kinderen, waarvan de oudste overleden is. Ze zijn ook trotse opa en oma van

1 kleindochter. Maartje is een liefhebster van muziek, zingen en bridgen. Helaas lukt dit voor haar allemaal niet meer. Rinus is vijfentwintig jaar imker geweest en speelt nog altijd graag een potje bridge. Op de vraag wat volgens hen het geheim van een goed huwelijk is, antwoorden Rinus en Maartje: “Het is geven en nemen, maar meer geven, dan nemen.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren