Hoe werkt de IKB regeling?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Pexels

Er komen regelmatig nieuwe regelingen voor bedrijven en werknemers. Ook de IKB regeling is een van de nieuwere regelingen waar je als bedrijf en werknemer meer te maken krijgt. Met deze regeling wordt het mogelijk voor werknemers om zelf te beschikken over IKB budget en IKB uren. Wil je weten hoe de IKB regeling werkt en welke voordelen dit met zich mee brengt? Alles over de IKB regeling en de loonadministratie uitbesteden lees je hier!

Alles over de IKB regeling

Sinds januari 2020 is de IKB regeling van kracht. IKB staat voor Individueel Keuze Budget: deze regeling komt ter vervanging van de vakantie- en eindejaarsuitkering en de bovenwettelijke vakantie-uren en leeftijdsuren. Het IKB biedt vrijheid om als werknemer te beschikken over het opgebouwde IKB-budget en IKB-uren. Het budget wordt iedere maand opgebouwd met een percentage van het salaris. De uren worden aan het begin van het jaar toegekend.

Hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk? Een werkgever zal het IKB maandelijks reserveren: de werknemer kan zelf beslissen of dit gebruikt wordt, om bijvoorbeeld verlof te kopen of uit te laten betalen. Ook bepaalt de werknemer wanneer dit gebeurt. Het is op deze manier mogelijk uren op te sparen, zodat een werknemer uiteindelijk langer met verlof kunt gaan of eerder kunt stoppen met werken.

Besteed jouw IKB regeling en loonadministratie uit

Als werkgever zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden en ook de komst van deze regeling brengt weer nieuwe aandachtspunten met zich mee. De loonadministratie uitbesteden zorgt ervoor dat alle zaken omtrent salarisadministratie geregeld worden. Ook de nieuwe IKB-regeling wordt hierin opgenomen. Medewerkers van jouw bedrijf bepalen zelf wat ze met hun uren doen en wanneer ze deze opnemen. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens goed worden bewaard, ben je in staat om deze personeelszaken correct te regelen. En om er zeker van te zijn dat je het overzicht hebt is het uitbesteden van loonadministratie zeker aan te raden.

Ontdek zelf alle voordelen

Bij Salure.nl wordt jouw salarisadministratie altijd geregeld en heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Ook als het gaat om de IKB-regeling hoef je hierbij geen aanpassingen te doen. Deze extra werkzaamheden worden opgenomen in de duidelijke software, zodat je altijd een goed overzicht hebt in deze gegevens. Meer weten? Neem gemakkelijk en snel contact met ons op voor een prijsindicatie op maat: ontdek wat Salure voor jou salarisadministratie kan betekenen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren