Donderdag 10 maart verkiezingsdebat Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op donderdag 10 maart wordt vanaf 19.30 uur in de aula van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland het grote verkiezingsdebat gehouden. De inwoners van Hoeksche Waard mogen een week later naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en kunnen hun stem uitbrengen op 12 deelnemende partijen. In het debat gaan afgevaardigden van alle partijen met elkaar in discussie over diverse thema’s die spelen op het eiland. De avond wordt geleid door Dave Ensberg-Kleijkers.

In het debat passeren binnen een negental thema’s diverse onderwerpen de revue. Zo staan mobiliteit, economie, leefbaarheid, duurzaamheid, toerisme, sport, cultuur en zorg & welzijn op de agenda. Maar er zal ook worden gesproken over de wijze van besturen en de financiële consequenties van de keuzes die gemaakt worden.

Debatleider Dave Ensberg-Kleijkers

Dave Ensberg-Kleijkers is directeur-bestuurder bij Jantje Beton. Als organisatieadviseur werkte Dave voor diverse gemeenten, provincies, ministeries, rekenkamer(commissie)s en maatschappelijke organisaties. In de Hoeksche Waard was hij voorzitter van de rekenkamercommissie. Als debatleider heeft hij de taak alle 12 partijen voldoende aan het woord te laten zodat inwoners een goed beeld krijgen van de diverse partijprogramma’s.

Aanmelden live bijwonen debat

Naast genodigden zijn ook inwoners uit de Hoeksche Waard van harte welkom om het debat live bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via het e-mailadres [email protected]. Bij meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen, worden plekken toegekend op volgorde van datum van aanmelding.

Thuis het debat volgen

Ook vanuit de huiskamer kan het debat gevolgd worden via de livestreamverbinding op de gemeentelijke website (www.gemeentehw.nl/verkiezingen). Er worden opnamen gemaakt van de avond. Geïnteresseerden kunnen op een later moment op de verkiezingspagina van de gemeente per thema korte videofragmenten terugkijken.

Programma donderdag 10 maart

  • 19.00 uur    Inloop
  • 19.30 uur    Start van het debat
  • 21.00 uur    Pauze met een optreden van het Urban Jazz Trio
  • 21.15 uur    Deel 2 van het debat
  • 22.30 uur    Afronding debat

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren