Avond4daagse ’s-Gravendeel gaat niet door vanwege vrijwilligerstekort

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – De 59e Avond4daagse van ’s-Gravendeel kan helaas in 2022 niet doorgaan. Net als veel sportclubs en verenigingen heeft  de organisatie ook te maken met een groot tekort aan vrijwilligers, gelet op de eisen die er worden gesteld in de vergunning van de Gemeente, vooral met betrekking tot de routes, verkeersregelaars en overige veiligheidseisen.

Er zijn voor alle avonden ongeveer tien tot vijftien vrijwilligers extra nodig voor de veiligheid van het evenement.We hebben een enthousiaste club van zeer betrokken vrijwilligers die al vele jaren voor ons klaar staan, maar dit is echt onvoldoende om een veilige Avond4daagse te organiseren. Daarnaast hebben een aantal trouwe vrijwilligers reeds aangegeven dat zij zich niet meer kunnen inzetten zoals ze voorgaande jaren hebben gedaan laat de organisatie weten op haar Facebook.

We nemen dit besluit in een vroeg stadium, omdat wij niet verwachten dat er binnen een korte tijd richting de definitieve wandeldatum, zich voldoende vrijwilligers zullen aanmelden en wij geen verwachtingen willen scheppen, die we niet waar kunnen maken.

Het is een ontzettend moeilijk besluit geweest, omdat wij de ongeveer 700 wandelaars, waaronder zo’n 400 kinderen, moeten teleurstellen, waar zij al jaren met enthousiasme aan meedoen en elk jaar naar uitkijken.

We hopen op uw begrip voor ons besluit en benadrukken nogmaals dat de veiligheid van alle wandelaars, toeschouwers en overige verkeersdeelnemers bij ons voorop staat en wij dit nu niet kunnen garanderen.

Wij hebben de Avond4daagse nu vele jaren kunnen organiseren, zonder jaarlijkse subsidies, maar wel met sponsoren die een dergelijke evenement willen ondersteunen. Wij willen hen danken voor deze steun en samenwerking die er is geweest.

Bestuur Stichting Avond4daagse ’s-Gravendeel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren