Zinkwegse Boys wint bij Piershil

Foto SV Piershil

Piershil – De wedstrijd Piershil-Zinkwegse Boys zou, gezien de ranglijst (Zinkweg 3e en Piershil laatste) niet meer dan een formaliteit moeten zijn. Maar bij streekderby’s weet je dat nooit zeker. Helaas viel er, behalve van het voorjaarszonnetje, weinig te genieten.

Na 12 minuten scoorde spits Simon van Rheeden van Zinkwegse boys met een kopbal de 1-0 voor de bezoekers. De assist van Rens Burgwal was één van de hoogtepunten van deze zaterdagmiddag. Aan de andere kant creëerde Piershil nog een paar kansjes maar het afwerken bleek voor Piershil een groot probleem. Toen wederom Simon van Rheeden aan de andere kant wèl koelbloedig afrondde na een  fout in de defensie van de thuisploeg leek er voor de bezoekers weinig meer aan de hand. (0-2)

In de tweede helft bracht coach Peter van Dam de jeugdige Jaap Hempel in om de aanval van ZWB een extra ‘boost’ te geven.  Dit zorgde inderdaad voor een sterkere tweede helft van zijn ploeg, maar de warrig leidende scheidsrechter stond nadrukkelijk een beter doelsaldo in de weg.

Toch werd het 0-3: een snoeiharde voorzet van Rens Burgwal werd door een verdediger van Piershil ongelukkig geraakt. De overigens uitstekende keeper van Piershil (Robin Roest) was kansloos.

De wederom uitstekend invallende Jaap Hempel bracht diep in de tweede helft spits Simon van Rheeden nog in stelling voor de 0-4:  een mooie actie tot vrijwel de achterlijn en een pass op maat!

Met prima invaller Jeremy van der Hoeven kwamen er meer kansen voor de gasten, maar toch scoorde aan de andere kant Patrique Poll van de thuisploeg nog de 1-4, waarbij de arbiter opzichtig de uitdrukkelijk vlaggende grensrechter negeerde, maar dit was slechts voor de statistieken.

‘Man of the match’ aan Piershil-zijde: keeper Robin Roest, die een paar keer op schitterende wijze erger voor zijn ploeg voorkwam en aan Zinkwegse Boys-zijde aanvaller Simon van Rheeden, niet alleen vanwege zijn hattrick, maar vooral omdat hij, om de wedstrijd mee te kunnen doen, een vlucht eerder dan bedoeld uit Dublin had genomen. Dat hij vlak voor tijd een vrije schop van net buiten de zestien trachtte retour richting Dublin te trappen zij hem bij deze vergeven.