Bram van Hemmen voor tien uur burgemeester van Hillegom

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bram van Hemmen is woensdag voor een totaal van tien uur weer even burgemeester. De Maasdammer die onlangs stopte als burgervader van Hoeksche Waard, vervangt in Hillegom collega Arie van Erk. Die is vanwege privéomstandigheden niet in de gelegenheid om de nieuwe gemeenteraad daar te installeren.

“Het is een uitzonderlijke situatie”, vertelt Van Hemmen. “Ik bereid nu de vergadering voor met de griffier van de gemeente Hillegom en vanavond is de installatie. Als er dan tot middernacht niets meer gebeurt, ben ik na twaalf uur klaar.”
 
Van Hemmen werd gebeld door Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, om de noodsituatie te helpen oplossen. “Ik vind het altijd fijn om te helpen. Ik ben ook blij met het vertrouwen van de commissaris.”
 
Hillegom is voor hem geen onbekende omgeving. Hij weet nog goed hoe hij daar als 14-jarige in de vakantie heen ging om bollen te pellen.
 
Bram van Hemmen legde drie weken geleden zijn functie in de Hoeksche Waard neer. Sindsdien is hij vooral bezig met klusjes rondom het huis. Hij heeft geen behoefte om over het verleden uit te wijden. “Ik kijk liever vooruit.”
 

 
Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren