SSS Klaaswaal is ‘s-Gravendeel de baas

4 Min Read

De laatste derby dit seizoen is thuis tegen ’s-Gravendeel. De ziekenboeg is ietsje leger dan vorige week maar daarentegen heeft Tobi Fasanya nog last van zijn vorige week opgelopen blessure en moet hij vandaag vanaf de zijlijn toekijken. SSS opent sterk en krijgt dan ook de eerste kansen. De grootste kans is voor Edison Warner maar zijn inzet wordt met een katachtige reflex net voor de lijn gered door de keeper van ’s-Gravendeel.

Vervolgens komen er een aantal kansen voor ’s-Gravendeel maar gelukkig voor SSS staat het vizier van hun aanvallers niet op scherp.

In de 35e minuut krijgt Dennis den Haan een lichte duw in de rug en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Dennis den Haan stuurt de keeper de verkeerde kant op en brengt SSS op een 1-0 voorsprong.

Even later is het diezelfde Dennis den Haan die  alleen op de keeper afgaat en de 2-0 op zijn schoen heeft maar helaas ligt  de  ’s-Gravendeel doelman in de weg. Uit de daarop volgende aanval maakt een SSS verdediger een overtreding en ligt de bal aan de andere kant op de stip. Keeper Cas Abbas zit nog wel aan de bal maar hij kan de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1.

Pal voor rust kijkt SSS tegen een 1-2 achterstand aan als een voorzet terecht komt bij de geheel vrijstaande aanvaller die de bal rustig in het doelt tikt.

In de rust wordt Kevin de Bie vervangen door Ryan Richard.

Na 10 minuten in de 2e helft krijgt SSS een vrije trap en Dennis den Haan laat zijn specialiteit weer eens zien en schiet de bal binnen voor de 2-2.

De kansen voor SSS volgen elkaar nu snel achter elkaar op maar steeds ligt de keeper in de weg. Het is dan ook wachten op de Klaaswaalse voorsprong.

Eerst wordt er nog een doelpunt voor SSS afgekeurd maar in de 65e minuut is het dan raak als Frank van der Linden de bal panklaar legt voor Ryan Richard en die brengt de stand op 3-2.

SSS krijgt vervolgens een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden maar deze worden helaas niet benut.

In de 80e minuut is het dan wel raak als Dennis den Haan de bal panklaar legt voor Mark de Bie en hij zet de 4-2 eindstand op het bord. Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen IJVV de Zwervers.

Deze overwinning is hopelijk de opmars naar een mooi slot van deze competitie waar de kaarten op alle fronten nog zeker niet zijn geschud. Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft koploper Nieuwerkerk 7 punten voorsprong op LMO  en 8 op SSS en Jonge Spartaan. LMO en Nieuwerkerk hebben reeds een periodetitel op zak. Komende wedstrijden zal blijken wie er de meeste stalen zenuwen heeft.