Nieuwe uitgave historische roman Het huis met de rode luiken van auteur Marja Visscher

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Zojuist verscheen bij uitgeverij Zomer & Keuning die nieuwe historische roman Het huis met de rode luiken geschreven door de Hoeksche Waardse auteur Marja Visscher onder meer bekend van de romans De dame van het Voorhout en Het torentje van Adelheid. Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is schrijver en journalist. Haar brede historische interesse brengt haar geregeld op het spoor van vrouwen met een bijzonder verhaal. Zij vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Dankzij haar gedegen research en feeling met de geschiedenis is ze in staat om haar romans met veel overtuiging te schrijven.

Privefoto

De historische roman  Het huis met de rode luiken is een boek waarin fictie en geschiedenis mooi in elkaar overlopen. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de achttiende eeuw wanneer de spanningen oplopen tussen de patriotten en orangisten. De 19-jarige Aleida van Vlierden, de dochter van een orangistische beroepsmilitair, laat zich schaken door de jonge advocaat en patriot Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders. Haar vader verbiedt de affaire, maar de twee weten een plaats waar zij zonder toestemming kunnen trouwen. Samen vluchten ze naar Duitsland omdat hun families lijnrecht tegenover elkaar staan.  Al snel komt Herman Willems ware aard bovendrijven: hij is opvliegend, overspelig en komt door zijn karakter vaak in de problemen. Als Aleida pianist Charles leert kennen , ziet ze hoe echte liefde er ook uit kan zien. Deze realistische historische roman vertelt het verhaal van een bijzondere vrouw die in de schaduw stond van een omstreden man. Het huis waar Aleida opgroeide, staat nog altijd bekend als het  Daendelshuis.

De historische roman met gratis boekenlegger is vanaf heden verkrijgbaar bij iedere  boekwinkel. 

Titel: Het huis met de rode luiken – auteur: Marja Visscher – uitvoering: paperback – omvang: 320 pagina’s –  prijs: € 17,50 – e-book: € 9,99 – audiobook (luisterboek): €14,99


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren