NBSVV machteloos bij Hekelingen

3 Min Read

De uitwedstrijd bij overbuurman Hekelingen was voor NBSVV de vierde van de laatste vijf wedstrijden tegen een opponent uit de top vier van de competitie. In alle vier diewedstrijden stond NBSVV met lege handen. Dit keer werd het zelfs een dikke 6-0 nederlaag.

Feitelijk werd de wedstrijd al in de tweede minuut verloren.Tegen de beste verdediging van 4H, met slechts 11 doelpunten tegen uit 20 wedstrijden, ben je bij één tegendoelpunt al vrijkansloos. Dat is precies wat er bij de eerste aanval van Hekelingen gebeurde. Slap verdedigen leidde de 1-0 in. De onrust sloeg vervolgens toe bij de Nieuw-Beijerlanders, met paniekvoetbal tot gevolg. Zelfs al bleven er 3 of 4 verdedigers bij de ene spits van NBSVV hangen, dan nog had de thuisploeg het overwicht. In de 17e minuut werd datonderstreept met de 2-0. Als de spits niet egoïstisch was geweest, had het weer een minuut later 3-0 gestaan. Die derde treffer kwam er echter pas vijf minuten voor rust door een onberispelijk ingeschoten penalty.

Slechts vier minuten na rust was het al 4-0. Er was opnieuw paniek bij NBSVV achterin en Hekelingen strafte dat koeltjes af. Nadat coach Mark Smeding alle vier de wisselspelers had ingebracht ging het een stuk beter. Met Sjoerd Bestebreur en Stefan Hokke als centrale verdedigers kwam er meer rust achterin. En met Jean-Paul Benard en Sytze van de Bij op het middenveld en Guus Smulders als extra spits werd de bal ook veel langer in de ploeg gehouden. Hekelingen werd zelfs gemaand de rust te bewaren in deze fase en dat is een compliment voor de invallers en het spel van NBSVVgedurende een half uur. Dat de conditie aan het einde nog wat tekort schoot, en daardoor in de laatste vijf minuten nog de 5-0 en 6-0 vielen, was alleen voor de statistieken van belang.

De resterende vijf wedstrijden komen de tegenstanders niet meer uit de top 5. Eigenlijk begint de strijd tegen degradatienu pas. Iedereen kan van iedereen winnen, dus het wordt nog een spannend slot. Aanvoerder Patrick Ridderhof keert hopelijk spoedig terug in het veld, evenals aanvaller Martijn van Zuuren. Maar laatste man Patrick Lans en de multi-inzetbare Jeroen de Kruyk zijn langdurig geblesseerd en komen sowieso niet meer in actie. En de ziekenboeg groeide opnieuw. Gelukkig hebben de wissels hebben hun waarde bewezen, dus er zijn meerdere opties voorhanden voor Smeding en zijn staf.