Hebben we voldoende vakmensen in de toekomst?

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Maatschappij

Er staat ons nogal wat te wachten de eerstvolgende jaren. De energietransitie moet het liefst voor 2040 in grote lijnen gerealiseerd zijn, woningbouwopgave (1 miljoen huizen in 10 jaar) en niet te vergeten de duurzaamheidsfactor, omdat we toch ook graag in een beetje gezonde leefomgeving wonen. Voor al deze grote thema’s zijn ongelofelijk veel technisch geschoolde mensen nodig. Hoe staat het er voor in de Hoeksche Waard?

Gelukkig is het sinds kort mogelijk om een MBO opleiding te volgen in de Hoeksche Waard. Dankzij het Da Vinci College, in samenwerking met het Actief College, kunnen leerlingen in de bouw, zorg én techniek de opleidingen dichtbij huis volgen. Dat leerlingen gewoon in de Hoeksche Waard een MBO opleiding kunnen volgen, heeft vele voordelen. Nauwelijks reistijd, stage- of leerwerkplekken in de eigen omgeving en niet onbelangrijk, de kans dat jongeren in de Hoeksche Waard blijven wonen als ze een baan vinden. Werkgevers en overheid hebben zich daarvoor ingespannen en met succes.

De Maatschappij dept. Hoeksche Waard organiseert op 19 mei een bijeenkomst omtrent MBO onderwijs in de regio. Gastsprekers zijn Rianne Koole, directeur van het Actief College in Oud-Beijerland, Marco Struik, voorzitter commissie onderwijs en arbeidsmark OHW en wethouder Paul Boogaard. Zij gaan middels een panelgesprek in op de toekomstmogelijkheden van MBO leerlingen binnen de Hoeksche Waard.

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen in De Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland op 19 mei van 16.00 tot 18.00 uur? Meld u dan aan via [email protected]. Deelname kost € 15,00 incl. drankjes en hapjes.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren