Heinenoord zakt af naar de voorlaatste plaats op de ranglijst

6 Min Read

Nieuwenhoorn – Door blessures en familiefeestjes, moest interim coach Ronald Hulsbosch het doen zonder Dejan de Feiter – Larbi el Harouchi – Amed Abdelghany – Donny Navajas en Danny van Valen.

Toch begon De Noord voortvarend, want al in de 17e minuut kwamen zij op voorsprong. Anthal v.d. Berg stuurde Ramy Salem op rechts een pass op maat en eenmaal op snelheid vloog hij langs zijn tegenstander en schoof de bal langs de uitgelopen Can Bayka feilloos in de uiterste linkerhoek. 0 – 1. Het antwoord kwam 3 minuten later toen uit een vrije trap van Delano Cohen net buiten de zestien doelman Lee Cheuk A lam in de fout ging en Jeffrey Burger daar dankbaar gebruik van maakte en de 1 – 1 op het scorebord bracht.
Twee minuten later was het weer prijs, toen uit een voorzet de Heinenoordse sluitpost weer niet handelend optrad en was het wederom Jeffrey Burger, die zijn tweede doelpunt binnen schoot en Nieuwenhoorn aan de leiding bracht 2 – 1.

Inmiddels was de goed leidende scheidsrechter Peter de Waard uit Amsterdam het gekerm bij ieder duel van Delano Cohen zat en trakteerde hem op een gele kaart en kwam die irritatie de gehele wedstrijd niet meer voor. Zouden meer scheidsrechters moeten doen.
Een vrije trap van Ilyas Oulad Ali werd met moeite weggewerkt door Frank Molendijk, echetr het gevaar was wel geweken.Toen Melvin Winterberg snode plannen had en gevaarlijk oprukte was het Arto Dielhof die op tijd ingreep om dit gevaar te keren.
Na een half uur spelen moest Anthal v.d. Berg geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jelle v.d. Starre.

Amper binnen de lijnen moest hij Grgory Paula met een prima ingreep tot de orde roepen, die gevaarlijk door dreigde te komen , zodat dit feest niet door ging.
In de 35e minuut kreeg Ramy Salem een vrije trap , die in de veilige handen belandde van de Nieuwenhoornse sluitpost.Een minuut later vergrootte de thuisploeg de voorsprong tot 3 – 1 toen Melvin Winterberg uit een afgeslagen aanval Lee Cheuk A Lam verraste.
De Noord ging op jacht naar de aansluitingstreffer en die kwam in de 38e minuut , toen Davy Kaptein uit een corner binnenkopte en dat betekende 3 – 2. De mannen van trainer Oscar Biesheuvel voerden het tempo op wat in deze fgase van de wedstrijd de verdediging handen vol werk gaf, maar zij hielden stand. Een schitterende aktie van Ramy Salem bracht de bal bij Mitch Fransen , die weliswaar gehinderd werd door enkele verdedigers maar toch bijna de verdiende gelijkmaker op zijn schoen, wat uiteindelijk niet lukte.

Het tweede bedrijf begon met een vrije trap van Gregory Paula waarbij Lee Cheuk A Lam met zijn vuist de bal uit het doel ranselde. Met nog een half uur te gaan moest Ramy Salem met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Joe Nyero.
Bij en combinatie tussen Christiaann Dabaghian en Melvin Winterberg zat Martijn Terlouw er goed tussen, wat hem wel een gele kaart opleverde, Uit een voorzet van Joe Nyero kwam Mitch Fransen een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te werken en eveneens uit de vrije trap van Ilyas Oulad Alidie kort daarna Lukte het Mitch Fransen en Djim Kammerman niet de bal binnen te werken. Nieuwenhoorn werd sterker en gaven Davy Kaptein en aanvoerder Toine v.d. Berg handen vol werk om achterin op te ruimen.

Een mooie pass van Frank de Regt bracht Christiaan Dabaghian met een snelle uitbraak
in de gelegenheid er 4 – 2 van te maken. De mannen van Ronald Hulsbosch bleven knokken voor een beter resultaat en het lukte Arto Dielhof met een bekeken schot langs een aantal verdedigers de stand op 4- 3 te brengen.De gelijkmaker zat in de lucht, toen Davy Kaptein een vrije trap kreeg te nemen net buiten de zestien, echter de vingertoppen van Can Bayka waren net voldoende om dit te voorkomen.

In de slotfase kwam Tom den Boer in de ploeg voor Ilyas Oulad Ali en ook hem lukte het niet de gelijkmaker te forceren toen zijn kopbal uit een corner maar net over ging.
In blessuretijd bepaalde de ingevallen Neil Overheid de eindstand op 5 – 3.
Een bittere pil voor de Noord, dat op de ranglijst naar plaats 13 zakte.
a.s. dinsdagavond wordt een volledig programma afgewerkt en dan speelt Heinenoord in en tegen Brielle , dat de laatste weken goed op dreef is. Aanvang : 20.15 uur.