Zinkwegse Boys wint van DRL

Oud-Beijerland – De ploeg van Zinkwegse Boys had in twee opzichten iets goed te maken: enerzijds het verlies van vorige week tegen WCR, anderzijds het gelijke spel, tegen de verhouding in, van de heenwedstrijd tegen dit DRL.Voor de bezoekers stond er als middenmoter niets meer op het spel. Voor de thuisploeg was de wedstrijd nog wel belangrijk, want de strijd om het kampioenschap dan wel om het meedoen aan de nacompetitie was nog niet gestreden.

De thuisploeg ging voortvarend uit de startblokken. Dit resulteerde in de 15e minuut in de eerste treffer, gemaakt door spits Simon van Rheeden van Zinkwegse Boys.In de 25e minuut was het weer raak. De snelle Rens Burgwal brak op rechts door en legde de bal panklaar voor de inkomende Simon van Rheeden: 2-0. Wanneer de doelman van DRL in de 35e minuut niet schitterend had gered op een inzet van Kevin Brasser en de Boys in de 41e minuut wat koelbloediger hadden gereageerd op een grote kans, zou de wedstrijd met de rust al beslist zijn.

Dat brak de thuisploeg bijna op, zeker, daar de bezoekers net na de rust, in de 46e minuut, de ‘Anschlusstreffer’ maakten: 2-1. Even een minuut van onachtzaamheid was fataal tegen het technisch vaardige DRL.De thuisploeg werd door het doelpunt wakker geschud en trok direct ten aanval. Dat resulteerde al snel, in de 49e minuut, in de 3-1 door een terecht door de uitstekend fluitende Pepijn van der Hulst gegeven strafschop, welke uitstekend werd benut door Rens Burgwal.

Toen in de 60e minuut Efraïm Hardlooper de 4-1 maakte na een prachtige één-twee met Simon van Rheeden, was het duel beslist. Ook de wederom terecht gegeven strafschop in de 72e minuut kon daar weinig meer aan veranderen: 4-2.

Bij de Zinkwegse Boys kwam in de slotfase  Mike Fiere onder applaus in de ploeg, terug na een blessure. Hij liet in het resterende tien minuten een prima indruk achter.Dat gold ook voor de voor Simon van Rheeden ingevallen Jaap Hempel, welke in de laatste minuut alleen voor de keeper van DRL kwam maar zijn schot gestuit zag door de paal.

‘Man of the match’ ditmaal Justin de Lange. Altijd spelend in dienst van het team:Controlerend waar nodig, stuwend waar mogelijk.