Van lege flessen naar volle rugtassen voor Oekraïense kinderen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Op woensdag 8 juni brachten leerlingen van de leerlingenraadvan obs Het Driespan uit Puttershoek een bezoek aan de kinderen uit Oekraïne, die naar school gaan in De Wurf in Piershil. De leerlingen kwamen niet met lege handen, maar met een gevulde rugtas voor alle Oekraïense kinderen op deze locatie.

Op initiatief van leerlingen van Het Driespan werd enige tijd geleden een inzamelingsactie gestart voor de situatie inOekraïne. De leerlingen wilden een steentje bijdragen aan al het leed wat zich daar afspeelt. Containers werden gereed gemaakt en zakken vol lege flessen zijn door alle leerlingen en ouders van de school ingezameld. Er werd flink wat statiegeld opgehaald.

 

Tijdens de vergaderingen van de leerlingenraad is nagedacht en besproken over wat er met de opbrengst kon worden gedaan. Toen de leerlingen hoorden dat er in de Hoeksche Waard een school is gestart voor kinderen uit Oekraïne was het plan snel gemaakt.

De leerlingen belden met directeur Tobias Vermeulen en hebben hem gevraagd wat de kinderen op de Oekraïense school goed konden gebruiken. Ze wilden het geld namelijk goed besteden.

Rugtassen werden besteld en er was zelfs nog geld over om er leuke en nuttige spullen in te stoppen.

Ook werden kaartjes gemaakt om aan de rugtassen vast te maken met een tekst vertaald van het Nederlands naar het Oekraïens. “Veel plezier met de rugtas en andere spullen! Liefs van alle kinderen van basisschool Het Driespan.”

 

Op 8 juni werden de leerlingen uit Puttershoek bij De Wurf ontvangen door directeur Tobias Vermeulen en ook wethouder Steen was hierbij aanwezig. Na een korte uitleg over de Oekraïense school en opvanglocatie werden de gevulde tassen uitgedeeld.

“We zagen veel blije gezichten toen de schetsboeken, kleurpotloden, ballen en zelfs een bellenblaas voor ieder kinduit de tassen tevoorschijn kwamen.”

De leerlingen van Het Driespan zijn tevreden over deze actie, maar hopen natuurlijk dat de situatie in Oekraïne snel verbeterd. Van lege flessen naar gevulde rugtassen zorgde in elk geval voor een grote glimlach bij alle Oekraïense kinderen in Piershil.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren