Dubbele punten en een podium voor MP Motorsport uit Westmaas op circuit Paul Ricard in Le Castellet, Frankrijk

Le Castellet (FRA) JUL 22-24 2024 - Round 9 of the Formula 2 Championship 2022 at Circuit Paul Ricard. Clement Novalak #12 MP Motorsport. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

MP Motorsport heeft een positief weekend achter de rug op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet, Frankrijk. Het was een warm weekend waar de zon vol scheen, waardoor de bandenstrategie nog belangrijker was.

In eerste instantie is Felipe Drugovich in beide races op de vierde plek geëindigd, maar nadat er meerdere penalty’s gegeven werden na de race werd hij gepromoveerd naar de derde plek. De Braziliaan pakt hiermee zijn zevende podium van het seizoen. Zaterdag begon de race voor Clément Novalak, die op zijn thuis circuit reed, iets lastiger doordat hij niet weg kon komen tijdens de formatie ronde. Hierdoor moest hij de race vanuit de pitlane beginnen en eindigde hij 17e.

De strategie tijdens de race op zondag verliep perfect voor de Fransman. Hij begon vanaf de 15e positie en finishte achtste. Hierdoor eindigde hij opnieuw in de punten, voor de derde keer dit seizoen. Teamgenoot Felipe Drugovich begon vanaf de zesde positie zondag. Hij begon de race op de harde band, alle coureurs om hem heen in de top 10 begonnen op de zachte band. Hierdoor verloor hij een paar posities tijdens de start, maar door te wisselen naar de zachte band pakte hij deze tegen het einde van de race weer terug. Hij finishte vierde, titelrivaal Theo Pourchaire finishte tweede waardoor Drugovich de schade beperkt bleef. Daarnaast pakte Drugovich ook nog de snelste ronde tijd, waar hij een extra punt voor kreeg.

Felipe Drugovich lijdt nog steeds het kampioenschap met 173 punten, een verschil van 39 punten met Pourchaire.