Geen streekbussen op 6 en 16 september in de regio wegens staking

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
- Foto Sander van Winden

 

Vakbond FNV heeft een serie OV-stakingen aangekondigd vanaf dinsdag 6 september. Eerst zal er in specifieke regio’s gestaakt worden waaronder dinsdag 6 september in Zuid-Holland, en op vrijdag 16 september ligt het landelijke streekbus vervoer plat. Een groot deel van de FNV-leden van onder andere Connexxion  zal het werk neerleggen, wat betekent dat er ook een groot deel van de dienstverlening niet gereden zal worden. 

De werkgevers en bonden in het streekvervoer zijn al enige tijd aan het onderhandelen over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben op 4 februari een eindbod aan de vakbonden CNV Vakmensen en FNV voorgelegd. De leden van CNV Vakmensen hebben met dat eindbod ingestemd, en daar zijn werkgevers blij mee. FNV heeft niet ingestemd en voert actie, waarbij ze regionale 24-uursstakingen houden en mogelijk ook landelijke stakingen.

Het FNV heeft de volgende stakingen aangekondigd:

Dinsdag 6 september 2022: alle stallingen in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland en tevens de stalling van Connexxion (OV Regio IJsselmond) in Harderwijk (Gelderland).

Woensdag 7 september 2022: alle stallingen in de provincies Noord-Holland en Utrecht

Donderdag 8 september 2022: alle stallingen in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, exclusief de stalling van Connexxion (OV Regio IJsselmond) in Harderwijk.

Vrijdag 9 september 2022: alle stallingen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Vrijdag 16 september 2022: landelijk; dus alle stallingen in alle provincies.

Op dit moment is de exacte omvang van de hinder nog niet duidelijk. Omdat alleen leden van vakbond FNV staken, is de verwachting dat een  deel van de dienstregeling gereden zal worden. Houd wel rekening met vertraging en mogelijk rituitval.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren