Fortuna Bequick wint met 6 – 1 van HBSS

1 Min Read
Foto Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag werd in Goudswaard op het voor velen ongelukkige tijdstip van 5 uur in de middag afgetrapt voor de allereerste thuiswedstrijd van de nieuwe fusieclub Fortuna Be Quick. Naar aanleiding van het afschuwelijke truckongeval op de naburige Zuidzijde van vorige week zaterdag, werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Tevens hingen de vlaggen halfstok en droegen alle spelers uit Piershil en Goudswaard een rouwband.

Na een kwartier spelen keken de bezoekers uit Schiedam al tegen een 2-0 achterstand aan door toedoen van Thimo Herrewijnen. Een kwartier voor rust deed HBSS iets terug toen Soufian Saissay eigenlijk uit het niets na een verdedigingsfout de vrijwel werkeloze doelman Bryan Huijzers kansloos liet: 2-1.

Dat HBSS (zondag) nog lang niet op elkaar ingespeeld is bleek een understatement. Grote man aan de kant van Fortuna Be Quick was Thimo Herrewijnen, die vier van de zes doelpunten voor zijn rekening nam en bij de treffers van Joeri Heistek en Jacco Vink de assists verzorgde. Het was aan doelman Lars Hulstkamp te danken dat de formatie van trainer Jeroen van der Horst de dubbele cijfers niet haalde.