SSS speelt gelijk tegen Internos in een wedstrijd met twee gezichten.

4 Min Read

Klaaswaal – De tegenstander in de eerste thuiswedstrijd voor de competitie is het voor SSS onbekende Internos uit Etten-Leur.  Gezien hun resultaat vorige week tegen de vooraf aan deze competitie getipte kampioenskandidaat IFC (0-0) een tegenstander om rekening mee te houden. De lijst met zieke en geblesseerde spelers is deze week iets korter geworden. Jasper van de Velde en Edison Warner zijn weer aangesloten bij de selectie en nemen plaats op de bank.

Voordat iedereen goed en wel beseft dat de wedstrijd is begonnen kijkt SSS al binnen de minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Binnen 6 minuten staat ook de 0-2 op het scorebord en na 20 minuten is zelfs de 0-3 genoteerd.

SSS heeft veel balbezit maar Internos is uiterst effectief voor het SSS doel. Ondanks het vele balbezit van SSS komen er bijna geen kansen SSS en hoeft de Internos keeper nauwelijks werk te verrichten in de 1e helft. SSS mag blij zijn dag het de rust met 0-3 bereikt.

Trainer Henk Dirven grijpt in de rust hard in en wisselt 3x en daarnaast verhuist laatste man Mark de Bie naar de spits. Edison Warner, Nick Rorijs en Jasper van de Velde komen in het veld voor Antonie Robalo Monteiro, Stefan Bervoets en Stan de  Bruin.

Al deze omzettingen leiden ertoe dat de Klaaswaalse supporters weer leven zien komen in SSS. Hetzelfde beeld als in de 1e helft maar nu komen de kansen er wel voor SSS en Internos komt zelden nog van hun eigen helft af. Jasper van de Velde kende een fantastische invalbeurt en ook de aanvallende impulsen van Edison Waner bracht de achterhoede van Internos aan het wankelen.

Ondanks dit beeld moeten we wachten tot de 68e minuut voordat een van de vele kansen leidt tot de 1-3 van Nick Rorijs. Met een bekeken kopbal verschalkt hij de Internos keeper. Na de 1-3 verlaat Tim van Zetten licht geblesseerd het veld en wordt vervangen door Jaimy Hamerslag.

Internos doet er echt alles aan om het ritme van SSS te onderbreken en lijkt daar ook in te slagen. Echter, in de 84e minuut ontstaat er voor het doel van Internos een ware scrimmage waarbij  de bal uiteindelijk over de doellijn wordt gewerkt door Mark de Bie.

SSS ruikt dat er meer in het vat zit en gaat op zoek naar de gelijkmaker. In de 88e minuut is het na een redding van de keeper, een bal op de lat uiteindelijk Mark de Bie die de 3-3 binnen kopt. Gezien de vele onderbrekingen en tijdrekken zal er nog flink wat blessuretijd bijkomen. In totaal zal dit 5 minuten zijn.

Het gevoel in Klaaswaal is binnen 3 kwartier geheel omgedraaid. SSS kan deze wedstrijd zelfs nog winnen. De kansen komen er ook voor SSS maar ook  Internos probeert met wat counters nog iets te forceren. De eerste keer dat Internos in de 2e helft echt gevaarlijk voor het SSS doel komt is ver in blessuretijd maar door twee fantastische reddingen van Cas Abbas blijft het 3-3.

Een wedstrijd met twee gezichten. De vraag die blijft hangen is of beide teams blij zijn met het delen van de punten. Feit is na deze krankzinnige wedstrijd dat SSS met 4 punten uit 2 wedstrijden op de 4e plaats staat.

Volgende week gaat de reis, net zoals vorige week, weer naar Zwijndrecht waar dan Groote Lindt de tegenstander zal zijn. Die ploeg ging met 4-0 onderuit tegen IFC en staat met 3 punten uit 2 wedstijden op de 6e plaats.