Edison Warner wijst SSS de weg

Edison Warner - Foto SSS

Klaaswaal – De tweede thuiswedstrijd in de competitie is er één tegen een voor SSS onbekende tegenstander, te weten v.v. Hekelingen. Zo dichtbij en toch zo onbekend. Vanwege het grote aantal afwezigen was het voor trainer Henk Dirven en assistent Ed van Mourik vandaag weer een flinke puzzel. Dat de puzzel goed gelegd was bleek binnen 12 minuten toen de 2-0 al op het bord stond.

SSS vliegt uit de startblokken en het is Edison Warner die al snel de 1-0 stand op het bord brengt. Stijn van der Linden was zijn tegenstander te snel af; zijn voorzet belandde uiteindelijk voor de voeten van de gelegenheids linksbuiten Edison Warner, die slechts het laatste tikje hoefde te geven. Amper 7 minuten later was het wederom Van der Linden die op rechts doorkwam. Weer stond Warner op de goede plek en bracht de stand op een comfortabele 2-0.

Na deze 2-0 kan SSS het tempo en het niveau niet vasthouden en laat hierdoor Hekelingen meer in de wedstrijd komen. Dit wordt in de 44e minuut afgestraft door Hekelingen met een goal, zodat de ruststand wordt bepaald op 2-1.

In het begin van de tweede helft is het niet veel beter. SSS wil wel, maar er lukt in deze fase niet veel. Voor Hekelingen geldt eigenlijk hetzelfde. Veel strijd en inzet, maar het resulteert in weinig kansen. Zo’n 20 minuten voor tijd maakt Edison Warner aan alle onzekerheid een einde. Hij kopt na een perfecte voorzet van Stijn van der Linden de bevrijdende 3-1 binnen.

Er lijkt een last van de schouders van de SSS spelers te vallen want in de laatste 20 minuten volgen de kansen elkaar in rap tempo op. Naast Edison Warner had ook Mark de Bie zomaar één of twee goals kunnen maken maar hij was deze middag niet gelukkig in zijn afronding. Zo blijft de stand na 90 minuten op 3-1 steken. Hoewel op meer was gehoopt en ook had gekund worden deze 3 punten gekoesterd.

Na deze overwinning vindt SSS zich terug op plaats 5 met 7 punten uit 4 wedstrijden. De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt SSS op 29 september uit tegen Rhoon, aanvang 14.30 uur. Die ploeg staat met 3 punten uit 4 wedstrijden op plaats 9. Zij verloren deze middag met 8-0 tegen IFC in Hendrik-Ido-Ambacht.

Dinsdagavond 18 oktober speelt SSS in de 2e ronde van de districtsbeker thuis tegen 4e divisionist Zwaluwen Vlaardingen. Deze wedstrijd start om 20.00 uur.