Gelijkspel in Hoeksche Waardse derby GOZ tegen Fortuna Be Quick

Foto en verslag: Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag eindigde de tweede Hoeksche Waardse streekderby voor Fortuna Be Quick in een 2-2 puntendeling. In Mijnsheerenland was het publiek de grote winnaar. Met twee aanvallend ingestelde ploegen stapelden de scoringsmogelijkheden zich aan beide zijden op.

Namens Hoeksche Waard west opende Johan Bestebreur na een klein kwartier de score met het hoofd na uitstekend voorbereidend werk van Joeri Heistek: 0-1. GOZ trof in de persoon van Julian van Es de paal en aan de overzijde onderging een schot van Jacco Vink eenzelfde lot.

Na de onderbreking tekende in de 51ste minuut Rick Jeanson voor de gelijkmaker, 1-1, maar nauwelijks drie minuten later was het Joeri Heistek die Fortuna Be Quick met een verrassende knal van grote afstand opnieuw aan de leiding bracht: 1-2. Tien minuten voor tijd had Ricardo Hoogwerf weinig geluk toen zijn inzet op de lat boven GOZ-doelman Joeri Bakker uiteenspatte. Enkele minuten later incasseerde de ploeg van trainer Jeroen van der Horst alsnog de gelijkmaker toen Rick Wijntje Fortuna Be Quick-doelman Bryan Huijzers met een lobje verschalkte: 2-2. Na afloop zorgde een groepjestrategisch op de eerste verdieping opgestelde en kennelijk niet met de einduitslag contente – GOZ-“supporters” voor hachelijke tonelen door de bezoekers op weinig verheffende wijze met allerlei voorwerpen en vloeistoffen te bekogelen.