Rockanje-Zinkwegse Boys: 0-1, een verdiende zege voor ZWB.

Ondanks het miezerige weer was er toch een behoorlijk handjevol supporters (de keiharde kern) met de ZWB meegereisd voor de uitwedstrijd op sportpark ‘De Drenkeling’ in Rockanje. Hun keuze werd beloond: juist vóór aanvang van de wedstrijd werd het droog en brak de zon door.

Dit bleek een goed voorteken. ZWB ging goed van start hetgeen al snel (2e minuut) leidde tot een goede kans voor de boys na een mooie actie van Jort van Gilst.

In de 5e minuut was Rockanje nog even gevaarlijk, waardoor de defensie van de bezoekers een corner moesten weggeven, maar de kopbal, volgend op de prima genomen hoekschop ging ver over het doel van keeper Stephan van Lierop. Daarna kreeg de thuisploeg niet veel kansen meer. Trainer/architect Peter van Dam had (in samenspraak met assistent Henk Reedijk), geschrokken door de vele tegendoelpunten in de eerste drie wedstrijden, een tactisch konijn uit de hoge hoed getoverd waardoor er  een betere balans in het elftal kwam en er vrijwel geen kansen meer werden weggegeven.

Aan de aanvallende kant werd er rustig opgebouwd richting het doel van Rockanje. En kwamen er kansen, zoals voor de snelle Hakan Çiçek, die de bal echter net niet lekker meekreeg. (7e minuut)

Na 20 minuten kwam het doelpunt voor ZWB, dat al geruime tijd in de lucht hing: een prachtige lange pass van Niels Nederlof werd door Jort van Gilst panklaar neergelegd voor Efraïm Hardlooper, die koeltjes afrondde: 0-1.

Daarna leek het, gezien het veel betere spel van de bezoekers, wachten op de genadeklap voor de gastheren, maar die bleef uit, zodat de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. ZWB kreeg nog een aantal grote kansen, maar bleek onscherp in de afronding. En in de 80e minuut kreeg Rockanje zelfs nog een kans op de gelijkmaker vanaf de rechterzijde, maar de bal ging tot grote opluchting van Zinkweg’s ‘keiharde kern’ juist voorlangs het doel van Stephan van Lierop.

Conclusie: Gezien het sterke collectief een verdiende overwinning voor de Oud-Beijerlanders, die, met de uitblinkende John van der Zanden (defensief en in de opbouw onvermoeibaar en sterk!) en Jort van Gilst (snel en steeds dreigend vanaf rechts) weer op de weg terug lijken.

Scheidsrechter Geco Wilhelmus floot gedegen en ingetogen. Prima dus.