Informatieavond over mogelijkheden voor agrarisch natuurbeheer in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto CCHW

De Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW) houdt op 20 oktober in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland een informatieavond over de mogelijkheden voor agrarisch natuurbeheer in de Hoeksche Waard, tegen de achtergrond van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en de daarmee samenhangende eco-activiteiten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Aanmelden hiervoor via [email protected].  

Vooral voor de akkerbouw

Het nieuwe GLB dat in 2023 in werking treedt brengt veel veranderingen met zich mee. Dat geldt ook voor het agrarisch natuur en landschapsbeheer (ANLb). Dit kan echter niet los worden gezien van de voorwaarden van het GLB, het 7e Nitraatactieprogramma (7e NAP) en de eco-activiteiten.

Van de voorwaarden zijn vooral de verplichte bufferzones langs sloten en greppels (GLMC4) en de voorwaarde dat 4% van de landbouwgrond niet productief areaal moet zijn (GLMC8) van belang. Dit raakt vooral de akkerbouw en de mogelijkheden voor de akkerranden. Daarnaast komen ook andere mogelijkheden op deze avond aan de orde.

Niet alleen leden CCHW, maar voor alle agrariërs

Deze informatieavond is niet alleen bedoeld voor de leden van CCHW, ook andere Hoeksche Waardse boeren die meer willen weten over agrarisch natuurbeheer zijn van harte welkom.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Raadpleeg dan de nieuwsbrieven 6 en 7 van CCHW en de presentatie op de website https://cchw.eu/nieuws/.

CCHW is verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuurbeheer en behartigt hiervoor de taken voor het weidevogel- en het akkerrandenbeheer in de Hoeksche Waard. CCHW is daarmee het aanspreekpunt voor de agrarische natuurontwikkeling in de Hoeksche Waard voor zowel Rijk, provincie, gemeente en EU en voor de (deelnemende) agrariërs.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren