Vreedzaam protest tegen het optreden van Insalvation

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto Archief

Op 22 oktober 2022 staat er bij de EGHW in Oud-Beijerland een optreden gepland van de band INSALVATION .Diezelfde band besloot eerder dit jaar een optreden dat gepland stond in de gemeente Monnickendam te cancelen nadat ze hadden gehoord dat de dominee die bij het concert een gebed zou verzorgen getrouwd is met een man.


Er zijn toen uitvoerige gesprekken geweest tussen de gemeente en de band, waarna de band de kerk heeft gevraagd een andere dominee te laten bidden tijdens de aanbiddingsavond, de kerk heeft gelukkig besloten hier geen gehoor aan te geven, maar helaas is de band toen als nog tot het besluit gekomen om niet op te willen treden in een kerk met een homosexuele dominee.

Regenboog gemeente:
Sinds 8 januari 2019 is de gemeente hoeksche waard een regenbooggemeente.
Dit houd in dat de gemeente een actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lhbtq+ mensen.Iedere gemeente kan zichzelf uitroepen tot regenbooggemeente, en tot nu toe heeft onze gemeente regelmatig aandacht besteed aan dagen die hier mee te maken hebben.

Helaas heeft de gemeente besloten zich niet te mengen in deze kwestie en neutraal te blijven en de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof te respecteren. We vinden dat deze band, en hun meningen over deze situatie, homosexualititeit en het opengesteld burgerlijk huwelijk geen podium zou moeten krijgen binnen onze gemeente.

Het stelt de organisatie van het protest daarom ook zeer teleur dat de gemeente er voor kiest hier ”neutraal” in te blijven ookal bevind de EGHW zich op gemeente grond, juist omdat er de laatste paar jaar fijne stappen zijn gemaakt in het voordeel van de LHBTI+ community.

Binnen de regenbooggemeente is er volgens de organisatoren geen plek voor een band die weigert op te treden vanwege iemand’s seksuele geaardheid.We vinden althans dat iedereen moet kunnen zijn zoals ze zijn zonder daarom afgewezen te worden door anderen. De organisatie zou het dan ook heel fijn vinden als er een gezellige en respectvolle tegen actie zal zijn om te laten zien dat discriminatie binnen onze gemeente geen plek heeft.

Wel wil de organisatie van het protest de mensen er echt op attenderen dat het gezellig moet blijven, dat het niet de bedoeling is dat er geschreeuwd of gescholden word, en dat er een zooitje van word gemaakt omdat we echt geloven dat je met respect voor elkaar een stuk verder komt dan met haat en nijd.

De organisatie verzoekt mensen dan  geen alcohol, vuurwerk of andere spullen van dien aard mee te nemen en mochten mensen vlaggen of spandoeken mee willen nemen, ook hier geldt houd het aub gezellig.

WANNEER: Zaterdag 22 oktober 18:45 (Zodat we er zijn voor hett concert begint) en het zal duren tot dat het concert is afgelopen en de mensen de zaal weer hebben verlaten zodat we op die manier onze zichtbaarheid kunnen vergroten. -22:00

WAAR: Polderlaan 1 Oud-beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren