Heinenoordtunnel volgend jaar nóg langer dicht vanwege aanleg nieuwe fundering en vervangen riolering

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Rijkswaterstaat
De Heinenoordtunnel moet volgend jaar zomer langer dicht vanwege onvoorziene werkzaamheden. Het gaat om vier extra dagen die aan de periode worden vastgeplakt dat de tunnel al dicht zou zijn, en één á twee weken in de meivakantie van 2023.
 

Dat blijkt uit een brief van gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Frederik Zevenbergen. De onvoorziene werkzaamheden zijn het aanleggen van een nieuwe fundering om verzakkingen van het wegdek buiten de tunnel tegen te gaan en vervanging van de riolering. Daardoor duurt de zomerafsluiting van 5 augustus 2023 tot en met 1 september 2023. Dat is vier dagen langer dan gepland. In de meivakantie van 2023 zal de tunnel ook één á twee weken dicht moeten voor deze werkzaamheden, schrijft de gedeputeerde.

50 kilometer per uur

Rijkswaterstaat is van plan om ook de Haringvlietbrug te sluiten in 2023. Dat zal naar verwachting van 9 juni tot 28 juli zijn, om de brugklep te vervangen. Rijkswaterstaat nam daar vorig jaar al snelheidsbeperkende maatregelen voor, omdat klemmen en aluminium platen los kwamen. Verkeer gaat nu nog maar met 50 kilometer per uur over de brug.
Het was al bekend dat de Heinenoordtunnel dicht zou gaan voor groot onderhoud. Rijkswaterstaat doet er alles aan om te voorkomen dat de twee belangrijke ontsluitingen van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee tegelijkertijd dicht zijn.
In de zomer van 2024 staat ook een hele afsluiting gepland voor de Heinenoordtunnel, van 26 juli tot en met 8 augustus, en verwacht de gedeputeerde twaalf nacht- en dertien weekendafsluitingen in één richting.
 
 
Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren