Inrichten werkterrein voor renovatie Haringvlietbrug gestart

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Rijkswaterstaat

 In januari beginnen in de kelder van de Haringvlietbrug de werkzaamheden voor de renovatie van de klep, het bewegingswerk en de systemen voor bediening bewaking en besturing. Op de noordoever van het Haringvliet, direct aan de oostkant van de brug, richt aannemerscombinatie Mobilis croonwolter&dros alvast een werkterrein in.


Op het terrein komt een bouwkeet voor de medewerkers van het project en een opslagterrein. Het duurt nog even voor de keet in gebruik kan worden genomen. Eerst worden grondonderzoeken uitgevoerd, een hek geplaatst en de nodige kabels en leidingen, voor bijvoorbeeld stroom, data en water, aangelegd. Daarna wordt de bouwplaats geëgaliseerd en de keet opgebouwd.

Niet alleen op het land komt een werkterrein, ook op het water. Tussen de oever en de kelder van de brug legt de aannemer een groot ponton neer. Via het ponton kan werkverkeer tot aan de kelder van de brug rijden. In de zijmuur van de kelder komt een opening voor de afvoer van de bestaande technische systemen. Het ponton is ook sterk genoeg voor een kraan of een betonwagen. In de kelder kunnen daardoor betonnen ondersteuningen worden gemaakt voor de nieuwe systemen en installaties, zonder dat het wegverkeer bovenop de brug daar hinder van ondervindt.

In juni en juli 2023 worden de grote nieuwe onderdelen in de kelder van de brug geplaatst en wordt een nieuwe brugklep geplaatst. Hiervoor moet het dak van de kelder worden verwijderd. Er ontstaat dan over de volle breedte van de brug een gat. Van 9 juni tot en met 28 juli, mogelijk tot en met 4 augustus, is de Haringvlietbrug daarom afgesloten voor al het verkeer.

Meer informatie hierover vindt u op de website www.rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren