Prinses Margriet opent tentoonstelling Juliana, Een eeuw in poppen in het Museum Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto’s: Museum Hoeksche Waard - Killian Lindenburg

Koningin Juliana heeft gedurende haar leven ruim zeshonderd poppen cadeau gekregen. In haar jeugd waren dat vooral poppen met Nederlandse klederdracht. Later kreeg zij ook poppen van internationale delegaties. De tentoonstelling ‘Juliana, Een eeuw in poppen’ toont circa zeventig van deze poppen, aangevuld met klederdrachten, klederdrachtpoppen en herdenkingsvoorwerpen.

Prinses Margriet opende op vrijdag 28 oktober de tentoonstelling in Museum Hoeksche Waard in Heinenoord. Tijdens een rondleiding kreeg zij een toelichting op de achtergrond van de poppen uit de regio Hoeksche Waard. Ook sprak de Prinses met de curator en conservator en andere betrokkenen over de expositie.

De poppencollectie maakt onderdeel uit van de Koninklijke Verzamelingen. Zie voor meer informatie: https://www.koninklijkeverzamelingen.nl/tentoonstellingen/224-juliana-een-eeuw-in-poppen

De tentoonstelling is van 29 oktober tot en met 26 februari te bezoeken in Museum Hoeksche Waard te Heinenoord. Meer informatie is te vinden via www.museumhw.nl.

Foto’s: Museum Hoeksche Waard – Killian Lindenburg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren