Albert Ringer en Bram Lagendijk bij Vrijzinnigen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Rabbijn Albert Ringer (l) en chazzan Bram Lagendijk - Foto PR

Rabbijn Albert Ringer en chazzan Bram Lagendijk van de Liberaal Joodse Gemeente van Rotterdam zijn op zondag 6 november a.s. te gast bij Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard in Oud-Beijerland.

In een Bijzondere Bijeenkomst, die om 10:30 uur begint, geven zij een muzikale lezing over de belangrijkste teksten van de Joodse eredienst. Rabbijn Ringer neemt de theologie voor zijn rekening. Chazzan Lagendijk tekent voor de muzikale kant en zal de liederen en de gebeden zingen.

Deze teksten zijn van Sjabbat tot Sjabbat vrijwel hetzelfde. “De Hebreeuwse psalmen zijn nu eenmaal de psalmen uit de Bijbel en die verander je niet zomaar”, legt Ringer uit. Dat geldt ook voor veel van de andere teksten, die samen de kern van de Joodse eredienst vormen.

Wat wel verandert, is de manier waarop de liederen, gebeden en de andere teksten  gezongen worden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kleur geven aan de tijd van het jaar, met name wanneer de Joodse feesten worden gevierd. Of uitdrukking geven aan de idealen van de aanwezigen in de eredienst. Het kan daardoor statiger zijn, of vrolijker of meer spiritueler.

Rabbijn Albert Ringer en chazzan Bram Lagendijk laten u horen hoe de zoektocht van het Liberale Jodendom in de muziek tot uitdrukking komt.

Weet u welkom in het monumentale kerkje aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren