Zinkwegse Boys doet zich zelf tekort tegen Vlotbrug

Nadat ‘assistent groundsman’ Gerard Filius met zijn privé-tractor met bezemwagen de herfstbladeren van het fraaie kunstgrasveld van Zinkwegse Boys had verwijderd kon de wedstrijd van de nummer 3 van de ranglijst (Vlotbrug) tegen het veel lager staande Zinkweg (9e) beginnen.

Al na 3 minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan: slordig uitverdedigen werd door het fel storende Vlotbrug genadeloos afgestraft. Clint van de Veerdonk voltrok het vonnis op koelbloedige wijze: 0-1. De thuisploeg werd hierdoor niet echt wakker geschud. In de 14e minuut kregen de bezoekers weer een enorme kans en in de 17e minuut volgde zelfs de 0-2. Weer ging hier een falen van de defensie aan vooraf. Simeon Seghers maakte keurig gebruik van het aarzelen achterin.

Toen niet veel later (27e minuut) voor de derde keer het net achter doelman Stephan van Lierop trilde leek de wedstrijd beslist, maar de treffer werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter (dhr. Dijkhuizen) terecht afgekeurd.

Toen werden de Boys pas wakker. Wellicht ook door de tactische ingreep van trainer Peter van Dam kwam er meer evenwicht in de thuisploeg. Het middenveld werd veel sterker en er kon meer druk naar voren gezet worden. Dit resulteerde in de 31e minuut in de ‘Anschlusstreffer’: met een mooie combinatie werd Niels Nederlof gelanceerd. Deze zette uitstekend voor op de snelle Efraïm Hardlooper, die prima afrondde: 1-2

Het was uitstekend keeperswerk van Vlotbrug-goalie Nino Noordijk dat de bezoekers nog met een voorsprong van hun thee konden gaan genieten.

In de tweede helft domineerden de Oud-Beijerlanders vanaf de aftrap. En al na 3 minuten stond de 2-2 op het in de rust ontwaakte scorebord. Kevin Brasser scoorde, wederom na goed voorbereidend werk van Niels Nederlof.

Maar daar bleef het, voor de Zinkweg teleurstellend, bij. Er kwamen genoeg kansen, maar telkens bleek er een engeltje op de lat bij fc.Vlotbrug te zitten.

Zo bleef het 2-2. Gezien de stand op de ranglijst wellicht redelijk voor de thuisploeg, maar gezien het wedstrijdbeeld deed het ook conditioneel veel sterkere Zinkweg zichzelf te kort.

‘Man of the match’: grensrechter Nick Bestebreur van ZWB, die er, ondanks moeilijke familieomstandigheden gewoon weer stond. Een voorbeeld.