IKC de wereld op Centrum weer sportief van start met 4 clinics.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Tim Duifhuizen

Oud-Beijerland – In het sportief IKC De Wereld op Centrum, werken kinderopvang en onderwijs samen vanuit dezelfde pedagogische visie. Het is een bruisende en sportieve plek waar alle kinderen en medewerkers zichzelf kunnen zijn. In een doorgaande lijn van 0 tot 13 jaar ontwikkelen kinderen zich in een veilige en rijke leeromgeving. Zo ontdekken zij hun identiteit en kwaliteiten en leren deze in relatie met anderen te benutten. Een goede voorbereiding op hun toekomstige plek in de hedendaagse maatschappij.

Sport verbindt, is gezond en zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar.

Op de school is iedereen gelijk maar niemand hetzelfde. Met behulp van fysieke sport werkt de school aan het (mentaal) weerbaar maken en een gezonde leefstijl. Zo organiseren zij samen met de sportpromotor van Regiekr8 de zogenaamde ‘Wereldsportdagen’ .

Er is voor het tweede jaar op rij speciaal voor dit IKC een Wereldsportdagen kalender ontwikkeld. Tijdens deze dagen kunnen kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en zich uitleven op het gebied van sport en spel.

Zo hebben de leerlingen in de afgelopen periode een paarden verzorg clinic gedaan bij het Hippies Centrum, een stoeprand toernooi gedaan op het schoolplein, zijn ze naar de spuicrossers geweest om als een echte BMX’er over de baan te crossen en hebben zij slagbal gespeeld in het park.

Om de twee weken vindt er steeds een andere sportactiviteit plaats om leerlingen de kans te geven te ontdekken welke sport of beweegactiviteit bij hen past. Nu de herfstvakantie voorbij is gaat de kalender gewoon weer verder en staat er nog veel op het programma zoals boksen, dansen, lasergamen in de school en een klim en klauter parcours voor de kleuters. Groep 7/8 gaat ijswakzwemmen in de Boogerd. Meester Tim, onze sportpromotor van Regiekr8 brengt hen daar overleving skills bij, die als marinier opdeed in Noorwegen.  

Volgens het IKC is het allerbelangrijkste dat de kinderen bewegen leuk vinden en ondertussen op een sportieve manier werken aan hun weerbaarheid en gezondheid van de kids, aldus IKC directeur John Staps.

Meer informatie over het sportieve IKC vindt u op https://ikcdewereld.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren