Spinning evenement Easy Active in Oud-Beijerland brengt bijna 18 duizend euro op voor onderzoek naar de ziekte van Huntington

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Gemeente HW

Oud-Beijerland – De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening, waarbij bepaalde delen van de hersenen worden aangetast door uitval van hersencellen. Zowel mannen als vrouwen kunnen de ziekte krijgen en het aan de volgende generatie door geven. Op dit moment is er nog weinig bekend over deze ziekte en voor wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling is veel geld nodig. Regelmatig worden er daarom activiteiten georganiseerd om dit geld bij elkaar te krijgen.

Zo werd er vandaag een spinningevent gehouden bij EasyActive Oud-Beijerland waaraan 100 sportievelingen deelnamen. Namens Gemeente Hoeksche Waard mocht wethouder Paul Boogaard  het evenement openen. De totale opbrengst van deze dag is maar liefst 17.906 euro šŸ¤©.

Wil je ook doneren? Ga dan naar campagne.lumc.nl/donatie/bontius en steun het onderzoeksproject van Leids Universitair Medisch Centrum – LUMC naar de de ziekte van Huntington.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren