Zinkwegse Boys verliest ruim van GHVV.

Oud-Beijerland – Het zonovergoten sportpark ‘De Beijerse Polder’ was het toneel van de wedstrijd ZWB-GHVV. De nummer 11 tegen de nummer 4 van de ranglijst in de 4e klasse F (West 2) op de dag, dat Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem zette.

Nadat Zinkwegse Boys al in de eerste minuut een dot van een kans kreeg, was het toch GHVV,  in de 2e minuut, dat  op voorsprong kwam, na bedroevend slecht uitverdedigen van een strak en laag genomen corner. Ferry van der Spuij benutte het buitenkansje voor de bezoekers gretig: 0-1.

En weer kwam ZWB dus al in de beginfase onnodig op achterstand, zoals vrijwel iedere week. (Behalve de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Rockanje) Voor trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk om gek van te worden.

Na de onfortuinlijke goal zochten de zinkweggers vol goede moed de aanval. Dat resulteerde in een aantal kansen, maar de boomlange keeper Davey Bouman maakte, net als de hele defensie van de bezoekers  een solide indruk.

In de 40e minuut maakte Brian van Dam een einde aan de illusies van de tot dat moment nog redelijk voetballende Oud-Beijerlanders. Met een prachtig schot vanaf zo’n 22 meter verraste hij keeper Stephan van Lierop volledig. Zo was het met de rust 0-2.

In de 10e minuut van de tweede helft probeerde de ZWB trainersstaf door het inbrengen van een aantal wissels nog het tij te keren, maar dat mocht niet baten. Zeker niet, toen in de 65e minuut GHVV-speler Coen Speelpenning een mooie aanval van zijn ploeg over rechts keurig afrondde. 0-3. Dat het daarna door Marco de Wilde in de 75e minuut 0-4 werd en in de 85e minuut, wederom door slordigheden op het middenveld van de gastheren, en zelfs 0-5 (de afronding door Ferry van der Spuij was schitterend: met een lob over keeper Stephan van Lierop) was slechts voor de statistieken. En deze zien er voor Zinkwegse Boys met een negatief doelsaldo van 15 goals tegen wel erg slecht uit.

Conclusie: Zinkwegse Boys ging naïef ten onder in een sportief duel, dat overigens uitstekend werd geleid door scheidsrechter John Pang.

Wanneer ZWB het tij wil keren, zal men met meer bevlogenheid aan de slag moeten,  Zowel op de trainingen als in de wedstrijden.