MP Motorsport uit Westmaas wint naast coureurskampioenschap ook teamkampioenschap

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Abu Dhabi (UAE), NOV 18-20 2022 - Final round of the F2 championship 2022 at Yas Marina Circuit. Felipe Drugovich #11 MP Motorsport. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

MP Motorsport heeft naast het kampioenschap dat ze gewonnen hebben met de Braziliaan Felipe Drugovich, nu ook het teamkampioenschap van de FIA Formule 2. Het is de eerste keer in de geschiedenis van MP Motorsport dat ze zowel het coureurskampioenschap wonnen als het teamkampioenschap.

In september was Drugovich al gekroond als de kampioen van de hoogste klasse onder de Formule 1, en kort daarna werd hij aangekondigd als reserve coureur voor het Formule 1 team Aston Martin. MP Motorsport ging het laatste  race weekend in Abu Dhabi in met hetzelfde aantal punten als concurrent ART GP. MP liep zes punten uit op zaterdag, toen Felipe Drugovich een podium pakte door derde te finishen. Hiermee behaalde hij zijn tiende podium dit seizoen, en op zondag voegde hij er daar nog een aan toe.

Teamgenoot Clément Novalak haalde in beide races geen punten, maar reed wel twee goede races waarbij hij op zaterdag zes auto’s inhaalde en op zondag acht. Door het uitvallen van Theo Pourchaire vlak voor het einde van de race, was het duidelijk dat het team het kampioenschap ook ging winnen.

De afgelopen drie jaar heeft MP Motorsport sterk geïnvesteerd in nieuw talent, zowel in coureurs als in de mensen achter de schermen zoals engineers en monteurs. Beide kampioenschappen laten zien dat het team op de goede weg is en meedoet in de top.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren