Onnodig zware nederlaag voor Fortuna Be Quick bij WFB

Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag leed Fortuna Be Quick wederom een onnodig zware nederlaag. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had de 5-1 oorwassing in Ouddorp tegen de West Flakkeese Boys heel anders kunnen uitpakken.

Onder Siberisch aanvoelende omstandigheden kwamen de gastheren na vier minuten reeds op voorsprong toen balverlies op het middenveld een aanval van WFB inleidde die simpel kon worden afgerond door Simon Bremer: 1-0. De jeugdige WFB-defensie werd gedurende het eerste kwartier nauwelijks op de proef gesteld, totdat Thomas van Peperstraten zich namens de bezoekers knap vrijspeelde, maar op keeper Max Wegereef stuitte. In de 37ste minuut verdubbelde de thuisclub de voorsprong via Sjors de Bakker, 2-0. Vijf minuten voor rust waren de voetballers uit Piershil en Goudswaard dicht bij de aansluitingstreffer, maar Jacco Vink kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Thimo Herrewijnen in te tikken.

Na de onderbreking zorgde de formatie van trainer Jeroen van der Horst al snel voor gevaar, maar een voorzet van invaller Robin Verhoeven kon door Thimo Herrewijnen niet worden afgerond. Aan de overzijde sprongen de Ouddorpers enkele minuten later beter met de kansen om en bekroonde Simon Bremer een snelle aanval met het hoofd: 3-0. Als een rode draad loopt het gebrek aan stootkracht – en het nodige geluk – door het spel van de fusieclub, want nauwelijks een minuut later verdween een kopbal van Jacco Vink na een voorzet van Thimo Herrewijnen over het WFB-doel. Tot overmaat van ramp liep Jordy Fakkel in de 57ste minuut tegen zijn tweede gele prent aan en moesten de bezoekers met 10 man verder. WFB profiteerde enkele minuten later van het overtal en liep uit naar 4-0 toen Stan van Lenten doelman Bryan Huijzers kansloos liet. De kustbewoners lieten de teugels wat meer vieren en nadat Fortuna Be Quick via met name Jacco Vink en Thimo Herrewijnen enkele uitstekende mogelijkheden had laten liggen duurde het tot de voorlaatste officiële minuut dat de welverdiende tegentreffer geproduceerd kon worden. WFB-verdediger Kevin Groenendijk vergreep zich tijdens een luchtduel aan Thimo Herrewijnen en de bal belandde op de stip. Johan Bestebreur kweet zich geroutineerd van dit karwei: 4-1. In de extra tijd interpreteerden de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter van Fortuna Be Quick de buitenspelregel verschillend, zodat Bryan Westhoeve namens WFB de eindstand op 5-1 kon bepalen.