OSV onderuit bij koploper IFC

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag op een bijzonder koud sportpark ‘Schildman’ in Hendrik Ido Ambacht koploper IFC niet kunnen verrrassen. Ondanks de geleverde inzet en strijd moesten de blauwwitten met een 2-0 nederlaag huiswaarts keren.

Het thuisteam van trainer Ron Timmers, de ongeslagen koploper in de afdeling, liet al meteen vanaf de aftrap zien, dat het met minder dan een overwinning vanmiddag geen genoegen zou nemen. Al was het eerste kansje in de tweede minuut al voor OSV-spits Kenzo Sanches, die zijn achterwaartse kopbal maar net naast de doelpaal zag eindigen. Met vlot combinatiespel vanuit een beweeglijke middenlinie zette het de bezoekers immers onder druk. Ondanks dit alles slaagde de thuisploeg er niet in om de score open te breken en trof het in de 31e min. slechts de doelpaal. Toen de neutrale toeschouwer al onderweg was naar de kantine om zich te warmen, viel de eerste treffer alsnog. Na paal en lat geraakt te hebben was het uiteindelijk Nick de Veij, die in de 43e min. de bal van dichtbij alsnog over de doellijn wist te krijgen: 1-0. OSV-doelman Donovan Levestone wist vervolgens met een prima reflex nog redding te brengen, maar was kort hierna kansloos op de kopbal van dichtbij van Nick de Veij: 2-0.
In de tweede helft kregen de bezoekers wel enige kansjes om iets aan de achterstand te doen. Zo trof Kenzo Sanches in de 71e min. in de rebound de doelpaal, nadat IFC-doelman Jeroen de Veij een inzet van Marco van Daalen moest loslaten en redde de doelman in de slotminuut op een vrije trap van Jordy Westein in de bovenhoek. Aan de andere kant wist ook OSV-doelman Donovan Levestone met een aantal goede reacties zijn doel tot het eindsignaal van arbiter Rinus Struik schoon te houden. De ruststand werd echter ook de eindstand.
Man van de wedstrijd aan OSV-zijde was vanmiddag Youri van Ruiven.

 

Zaterdag 26 november a.s. ontvangt OSV op het eigen sportcomplex ‘Olympia’ SSS, dat vandaag thuis met 1-3 de punten aan runner-up DFC moest laten. IFC kan ditmaal als koploper van een ‘vrij weekend’ gaan genieten. DFC ziet De Fendert naar sportpark ‘Krommedijk’ komen, dat haar eerste (1-0) zege in eigen huis boekte tegen Zwaluwe. Rhoon, dat met 1-2 zegevierde bij ZBC’97, ziet Internos op bezoek komen, dat thuis met 6-2 zegevierde over Hekelingen, dat op haar beurt Groote Lindt zal ontvangen.
Op zaterdag 3 december a.s. zal OSV op sportpark ‘De Fendert’ in Fijnaart op bezoek gaan bij de gelijknamige vereniging.

IFC – OSV Oud-Beijerland 2-0 (2-0): 43. Nick de Veij 1-0; 45+2. Nick de Veij 2-0.

 

IFC: Jeroen de Veij – Oussama El Hajouti, Perry van Eijken, Tim Willemstijn en Noah de Neijs – Danny Slingerland (Michael Slingerland), Tom van Oorschot en Achraf El Hajouti – Nick de Veij, Youri Rombouts en Mitchel Ott.

 

OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone – Loek Visser, Quinton Burk, Youri van Ruiven en Clifford Robinson – Romano Liefeld, Quinten Balk (73. Shurnel Francois) en Nick van Dijk – Jordy Westein, Kenzo Sanches (73. Raylicho Babel) en Marco van Daalen.

 

Arbiter Rinus Struik uit Ellemeet hield in het sportieve duel de kaarten op zak.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren