Zinkwegse Boys wint Beijerlandse derby overtuigend.

De Beijerlandse derby tussen het Oud-Beijerlandse Zinkwegse Boys en ZBVH uit Zuid-Beijerland werd gespeeld in de Beijerse polder, het complex van de Boys.

De thuisploeg kende een moeizame start van de competitie en stond voor aanvang van deze partij op de 11e plaats met 6 schamele puntjes. ZBVH had het beter gedaan met 9 punten op een 9e plek. Het onderlinge verschil, drie punten, zou de inzet van deze middag worden.

De thuisploeg begon voortvarend aan deze belangrijke pot. Al na 8 minuten werd het goede voetbal beloond. Mike Fiere bracht met een prachtige pass Rens Burgwal in een kansrijke positie. Deze aarzelde niet en schoot vanaf de rechter zijde de bal hoog, via de binnenkant van de voor hem verste paal, binnen. Een schoonheid!

ZBVH probeerde wat terug te doen, maar goed keeperswerk, in een één op één situatie, van ZWB-goalie Arne de Jong stond de gelijkmaker in de 11e minuut in de weg.

Niet veel later, in de 16e minuut was het weer Rens Burgwal, die alert reageerde op een splijtende dieptepass van Justin de Lange en de bal beheerst binnen schoot. 2-0!

ZWB bleef de betere ploeg. Centraal  achterin hadden Bas Koelemeijer en Mike Fiere de verdediging goed op orde en vleugelverdediger John van de Zanden was, na een wat onwennige start, ijzersterk. Het was doelman Sven van den Hoogen van ZBVH die in de 23e minuut met een goede redding voorkwam, dat op een inzet van Rens Burgwal de voorsprong van de gastheren al niet in die fase werd vergroot.

Dat de sterk voetballende Mike Fiere in de 35e minuut geblesseerd uitviel was een grote tegenvaller voor ZWB, maar invaller Mees Lebbink zou in de rest van de wedstrijd een prima vervanger blijken te zijn.

Zo werd de rust met een 2-0 stand bereikt en ZBVH kon er, op een schot net over het doel van Arne de Jong na, weinig tegenin brengen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. ZBVH probeerde wanhopig en met veel fysieke inzet de partij nog te doen kantelen, maar het was het beter voetballende ZWB dat de wedstrijd definitief besliste. Marnix de Koning werd door (who else!) Rens Burgwal op maat bediend en rondde via de doelman van het arme ZBVH koeltjes af: 3-0

Hierdoor was de motivatie bij de gasten gebroken. Vooral toen wederom Rens Burgwal na een prachtige steekbal van Marnix de Koning de 4-0 kon binnenschuiven gingen de Zuidbeijerlandse koppies hangen.

De 5-0 (76e minuut) via een door de werkelijk uitstekend fluitende scheidsrechter Tim van Diest toegekende strafschop, weer door Rens Burgwal, was slechts voor de statistieken, net als de werkelijk wonderschone save van doelman Arne de Jong van ZWB op een snoeihard schot van de linker spits van ZBVH.

Conclusie: Zinkwegse Boys kreeg na een aantal ongelukkige weken eindelijk loon naar goed voetballend werken. Uitblinker, en dus ‘man of the match’ was natuurlijk Rens Burgwal, met 4 doelpunten en een assist.