Christa van Kan te gast bij de Vrijzinningen Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
SONY DSC

Op zondag 4 december a.s., zal Christa van Kan ‘de komst van het licht’ onderzoeken door stil te staan bij licht en donker. In deze Bijzondere Bijeenkomst zal gekeken worden naar beelden en worden beelden uitgewisseld. Ook zal het, zo af en toe, gewoon stil zijn. Met woorden hoopt Christa verbanden te weven tussen Christus, Michael en abstracte kunst; tussen moed om te zien en onszelf. Dit met als thema: ‘Als je ziet, is het licht’.

De keuze voor deze opzet en dit thema is mede-geïnspireerd door een paar woorden uit een gedicht van Tonha Schot: Dat ‘t diep in je doordringt, dat licht, naar die plek in jezelf, waar de vrede woont en het mededogen”.

Christa van Kan is sinds 1991 docent kunst en kunstgeschiedenis op de Stichtse Vrije School in Zeist. Zij coacht jongeren en docenten. Samen met collega-docent en schrijfster Danielle van Dijk verzorgde ze een Meditatiewerkplaats voor Christusbewustzijn. In de stilte van haar eigen atelier maakt Christa vrije grafiek en schrijft zij gedichten. De antroposofie, zoals door Rudolf Steiner in de wereld gebracht, is een grote bron van inspiratie voor haar.

 

De bijeenkomst begint om 10:30 uur.

Na afloop is er, onder het genot van een kopje koffie of thee, gelegenheid tot napraten.

 

De toegang is gratis. Maar … om dit soort Bijzondere Bijeenkomsten te kunnen blijven organiseren wordt een financiële bijdrage in ‘de schaal bij de uitgang’ zeer op prijs gesteld!

 

Hartelijk welkom in het monumentale kerkje van Vrijzinnigen Nederland Hoeksche Waard aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren