Maak je eigen kerstkoekjesvormpje met de 3D-printer in de bibliotheek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland Een kerstkoekje van eigen deeg met een zelfgemaakt vormpje, hoe leuk is dat? Dat een mooie traditie een modern tintje kan krijgen,bewijst deze activiteit waarbij met behulp van de 3Dprinter kinderen leren vormpjes voor kerstkoekjes te maken. 

Samen kerstkoekjes bakken met kerstmis wordt extra leuk als een eigen vormpje gebruikt kan worden. Hoe dat moet leren kinderen in het Hoeksch MaakLokaal in de Bibliotheek van Oud-Beijerland Centrum op woensdagmiddag 14 december om 14:30 en zaterdagochtend 17 december om 11:00 uur.

Kinderen maken met TinkerCad eigen koekjesvormpje dat uitgeprint wordt met de 3D printer*. TinkerCad is een eenvoudig 3Dtekenprogramma. En om helemaal in de sfeer te komen, maken kinderen een eigen koekje dat door De Waterstal wordt gebakken. Deze activiteit is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kosten voor deelnemer zijn € 5,10 met biebpas, € 6,- zonder biebpas, € 4,20 met een plusabonnement. Aanmelden kan via de agenda van de website van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Houd de agenda van de bibliotheek in de gaten voor meer leuke activiteiten in het Hoeksch MaakLokaal.

 

*gezien de printtijd kan het zijn dat je het vormpje een paar dagen later kunt ophalen. Iedereen kan wel een eigen koekje bakken en opeten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren