Werkzaamheden Binnenbedijkte Maas ( De Binnenmaas ) afgerond

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto WHSD

De afgelopen tijd heeft het Waterschap Hollandse Delta gewerkt bij de Binnenbedijkte Maas in de Hoeksche Waard. Daar hebben ze op een paar plaatsen de vooroevers aangepast.

Op 3 verschillende locaties zijn de vooroevers aangepast, voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de doorstroming. Deze vooroevers waren namelijk grotendeels begroeid, waardoor er weinig ruimte was voor doorstroming en de diepte van het water onvoldoende was. Door het maken van openingen in deze oevers kunnen vissen en andere waterdieren zich gemakkelijker verplaatsen tussen het open water en de verschillende oevers. 

Windmolens

Ook zijn er windmolens geplaatst. Deze zorgen voor een gedwongen waterverversing. Dat is nodig omdat de doorstroming normaal gesproken te mager is voor het verversen van het water. Met de windmolens wordt dat aangestuurd.

KRW 

Dit project is onderdeel van de Europese Kaderrichtijn Water (afgekort als KRW). De KRW gaat over waterkwaliteit: schoon en gezond water in rivieren, meren, kanalen, sloten en singels. Schoon water om in te zwemmen, te vissen en te varen. Gezond water waarin planten en dieren leven. Kortom, water waarvan toekomstige generaties nog lang kunnen genieten.  

De doelen die Hollandse Delta heeft voor de Kaderrichtlijn Water staan beschreven in het Waterbeheerprogramma(externe link). Hierin staat hoe we dit doen. De resultaten die tot nu toe zijn bereikt, staan in onze jaarlijkse rapportage(externe link)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren