Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Van der Linden-de Wit uit Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Van der Linden-de Wit - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Vandaag viert mevrouw Klaartje van der Linden-de Wit uit Westmaas haar 102e verjaardag. Burgemeester Aptroot feliciteerde haar vanochtend namens het gemeentebestuur met een mooi boeket bloemen en bonbons. 

Net toen de burgemeester aanklopte, speelde het carillon van de kerktoren een bekend Sinterklaasliedje: ‘Hoor wie klopt daar kind’ren, hoor wie tikt daar zachtjes tegen ‘t raam (…)’. Heel toepasselijk, omdat de deurbel door renovatiewerkzaamheden tijdelijk ontbreekt.

Mevrouw Klaartje van der Linden is geboren in Goudswaard en woonde als jong meisje in Zuid-Beijerland. Ze trouwde met een bakkersknecht uit Puttershoek. Het jonge stel kocht in 1950 een eigen bakkerszaak in Westmaas. De 102-jarige is daar niet meer weggegaan en woont er al 72 jaar.

Bakkerstraditie voortgezet
Het leven in een bakkerij bestaat uit vroeg opstaan en hard werken. Veel tijd voor hobby’s had mevrouw tijdens haar werkzame leven dan ook niet. Het bakkersechtpaar kreeg wel altijd veel vrienden over de vloer. Hun 2 zoons Rijk en Cees zijn beiden bakker geworden. Samen met schoondochter Lenie namen zij in 1975 de bakkerij en winkel over. Zij zijn doorgegaan met het opbouwen van een ambachtelijk bedrijf.

Vanaf dat moment kreeg mevrouw Van der Linden meer vrije tijd. Daardoor kon ze haar hobby’s zoals het oplossen van kruiswoordraadsels, woordzoekers, handwerken en bingo spelen weer oppakken.

Opgewekt en positief

Klaartje van der Linden is een positief ingesteld mens. Op de vraag wat haar levensmotto is, antwoordt ze opgewekt: “Voor alles is een tijd!” Het mooi verpakte doosje bonbons nam ze dankbaar aan van burgemeester Aptroot.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren