Obs De Wereld op Noord in actie voor de Voedselbank Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

De schappen in de supermarkten liggen weer vol met heerlijke producten. Helaas zijn er in Nederland ruim 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven en zich deze luxe niet kunnen veroorloven. Dan is het geweldig dat er een Voedselbank is waar deze doelgroep aan dagelijkse producten kan komen om zo in hun primaire levensbehoeften te voorzien.

Leerlingen van OBS de Wereld op Noord uit Oud-Beijerland wil graag dat iedereen een fijne Kerst heeft en gaan daarom hard in de weer om veel producten voor de voedselbank in te zamelen. Eric l’Abee, voorzitter van de stichting Voedselbank Hoeksche Waard, opende donderdag 8 december de actie. Hij vertelde over de ruim 200 gezinnen die in de Hoeksche Waard aangewezen zijn op de Voedselbank. Ook legde hij uit hoe de Voedselbank aan producten komt, hoe hierin wordt samengewerkt met lokale bedrijven en wat ze doen met het overschot. Want ook dat is een van hun doelen: ‘het voorkomen van verspilling van goed voedsel’

Tot donderdag 22 december zullen onze leerlingen zoveel mogelijk kratten vullen met: jam, hagelslag, suiker, beschuit, fruitcocktail, soep in blik, bloem en pindakaas. Die dag zal alles door de voorzitter worden opgehaald zodat het nog voor de Kerst kan worden uitgedeeld.  

 

Helpt u ons mee?
U kunt ons steunen door deze producten op school te komen afgeven.  

Doneert u liever aan de Voedselbank? Dan kunt een bedrag overmaken op
NL 68 RABO 0122823044 t.n.v. Voedselbank Hoeksche Waard, ovv ‘Kerstactie obs De Wereld op Noord’

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren