Fortuna Be Quick wint zwaarbeladen derby bij NBSVV

Foto Sander Schilperoort

Nieuw-Beijerland – Afgelopen zaterdag won Fortuna Be Quick de zwaarbeladen derby in de kelder van de 4e klasse F bij NBSVV dankzij een positieve oprisping gedurende een kwartier direct na de rust.

Vanaf minuut één ontwikkelde zich in Nieuw-Beijerland een saaie, nerveuze partij met weinig doelgevaar aan beide zijden. Namens NBSVV was ex-Piershillenaar Antônio Fernandes Costa Neto iemand om in de gaten te houden. Aan de overzijde forceerde de formatie van trainer Jeroen van der Horst pas na een kleine twintig minuten de eerste hoekschop.

Na de onderbreking tapten de voetballers uit Piershil en Goudswaard uit een ander vaatje. In minuut 47 dook Thimo Herrewijnen gevaarlijk op voor het doel van NBSVV maar stuitte op doelman Robin Barendrecht. Kort daarop was het wél raak voor de fusieclub toen, op aangeven van Robin Verhoeven, Thomas van Peperstraten koelbloedig afrondde: 0-1. In de 58ste minuut verdubbelde Jacco Vink de voorsprong: 0-2. Lang konden de bezoekers niet genieten van dit succes, want drie minuten later ontsnapte William Benard aan de buitenspelval en passeerde van dichtbij keeper Bryan Huijzers: 1-2. Het laatste half uur was er voor het publiek qua veldspel weinig te genieten. Diep in blessuretijd leek Gerben Kolthof alsnog de gelijkmaker binnen te tikken, maar bij de voorzet van William Benard was de bal in zijn geheel over de achterlijn geweest. Zodoende overwintert Fortuna Be Quick als tweede van onderen met slechts een geringe achterstand op de “veilige” plaatsen in de rangschikking.