Wethouder Boogaard slaat eerste paal logistiek bedrijfsgebouw Hoeksche Waard op het Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Foto v.l.n.r.: Ernst Sweens (Necron), wethouder Boogaard (Gemeente Hoeksche Waard), Marco van der Laan (Aan de Stegge Twello) - Foto PR

Heinenoord – Met het slaan van een eerste paal door wethouder Boogaard van de gemeente Hoeksche Waard hebben wij met Necron Group het feestelijke startsein gegeven voor de nieuwbouw op Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord. Hier zal na de zomer van 2023 een state-of-the-art logistiek bedrijfsgebouw staan van ca. 13.500 vierkante meter. 

Moderne en duurzame logistieke ontwikkeling

Het ultramoderne logistieke centrum wordt gesitueerd aan de Sikkel op het laatst beschikbare perceel in de 20 hectare Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Het gebouw op een perceel van 18.681 m2 beslaat 13.504 m2, waarvan 12.714 m2 bedrijfshal en 790 m2 kantoorruimte. Daarnaast wordt voorzien in 154 parkeerplaatsen.

“Wat een eer om, namens het gemeentebestuur, de eerste paal te mogen slaan van de nieuwbouw van een ultramodern, logistiek centrum op het strategisch gezien gunstige gelegen Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Het duurzaam en innovatief bouwen van zo’n nieuw gebouw past helemaal bij de ambitie van dit bedrijvenpark. We zijn in deze regio trots op onze mooie, innovatieve bedrijven en de bouw van een ultramodern, logistiek centrum in Heinenoord zien wij als een enorme aanwinst voor de Hoeksche Waard”, aldus wethouder Paul Boogaard van de gemeente Hoeksche Waard tijdens de feestelijke eerste paal ceremonie.

Duurzame filosofie van bouwen

“Het is natuurlijk geweldig dat we hier nu de bouw zijn gestart in de Hoeksche Waard. Deze plek is uitstekend gesitueerd voor onze logistieke ambities, met uitvalswegen dichtbij en Rotterdam en Antwerpen op een steenworp afstand is het een topplek voor logistiek. Ook de duurzame opzet van het bedrijventerrein is geheel in lijn met onze filosofie van “carbon neutral” bouwen”, aldus Ernst Sweens – Managing Director Necron Group en eindverantwoordelijk voor de logistieke portefeuille van de groep.

Marco van der Laan, algemeen directeur Aan de Stegge Twello: “Tijdens onze eerste samenwerking met Necron in Ridderkerk in 2021 kwam Hoeksche Waard al ter sprake. Voortvarend als Necron is, zijn wij samen met Architecten_Lab meteen gestart met de planontwikkeling. Het vervolg om te komen tot een aanvraag omgevingsvergunning in combinatie met de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan is heel goed verlopen. Het resultaat mag er zijn: een bouwplan voor een innovatief en hoogwaardig logistiek bedrijfsgebouw met een representatieve uitstraling dat past op dit bedrijvenpark. We zijn bijzonder trots op de totstandkoming van dit project en kijken uit naar een vloeiend bouwproces.”

Meer dan 1 miljoen vierkante meter in de pipeline

Necron Group is een private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een lange termijn focus op het duurzaam ontwikkelen van hoogwaardig logistiek en hospitality vastgoed in Europa. De Necron Group heeft de afgelopen jaren ca. 200.000 m2 vastgoed ontwikkeld en heeft binnen Nederland inmiddels een pipeline van meer dan 1 miljoen vierkante meters.

Samenwerking

Bij de totstandkoming van het project werkten Necron Group en Aan de Stegge Twello samen met onder andere Drees & Sommer, Architecten_Lab, CBRE en Ooms Makelaars.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren