Zorgwaard bewoners genieten dubbel in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Het was weer dubbel genieten met de bewoners van Zorgwaard aan het Zomerplein in Puttershoek. In het complex worden wekelijks leuke activiteiten georganiseerd zoals over de natuur en water, waar Hennie Wiersma-den Dulk, natuurgids en uit het bestuur Waterschap Hollandse Delta voor uitgenodigd was.

De bewoners zijn van alle leeftijden, zelfs van 100 jaar en ouder en hebben erg veel meegemaakt. Juist ook over de ontwikkelingen van de natuur in hun omgeving. Sommige bewoners hebben in alle delen van ons land gewoond en wonen nu fijn, met zorg, in Puttershoek. De verhalen kwamen weer los: een kies van een mammoet, vele duizenden jaren oud. Of de wezel, die meer dan 80 jaar geleden gevangen werd in de Broekpolder van Vlaardingen, waar hij zich te goed deed aan de kippetjes en dat heeft moeten bekopen. Dieren, die nu in deze strenge winter hun winterslaap houden, zoals vleermuizen en wat hun gedrag is bij het vangen van insecten door het gebruik van echolocatie en juist in de winter hun lichaamstemperatuur en hartslag heel laag houden om hun winterslaap te houden.

Reeën, die de dracht een tijdje uitstellen, om in het voorjaar weer genoeg voedsel te kunnen eten voor een gezonde Bambi. Mollen, die diep in de grond nog een sappig wormpje of insect proberen te vinden en daarom hele hoge molshopen maken. De vogels die zich nu tegoed doen aan bessen en daar soms zelfs een beetje tipsy van worden.  In de ochtend was Hennie al vroeg op pad gegaan, want ook buiten is er nog genoeg te vinden: zelfs bloeiende paardenbloemen, sneeuwbessen en prachtige bladeren.

Meer natuur, dat is belangrijk ook in het water en de terugkomst van de Steur is iets waar iedereen naar uitkijkt, nu er weer een kier is gemaakt in de Haringvlietdam. Vergezeld van het daadwerkelijk kunnen aanraken van de dieren en planten maakte deze ochtend weer onvergetelijk en was het letterlijk dubbel genieten. Dank Belinda Slangewal voor de organisatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren