Strijdend Korbatjo komt net tekort

Oud-Beijerland – Zaterdag 17 december stond de wedstrijd tussen Korbatjo 1 en Movado 1 op de planning. Het Dordtse Movado, gedeeld koploper in poule 2h met 6 punten, kwam op bezoek in De Boogerd. Movado, dat aan de lopende band doelpunten weet te maken, had in drie wedstrijden al 79 ballen door het mandje gegooid. Bij Korbatjo vallen de goals iets lastiger; na even zoveel wedstrijden staat de teller pas op 39 doelpunten en bekleden de Beijerlanders de laatste plaats. Op papier zou het dus een heel lastig karwei worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kinderen van Korbatjo E3 en E4, die het Team van de week waren, op de foto met de spelers van Korbatjo. Om vervolgens aan de hand van hun gekozen speler het veld te betreden onder luid applaus van het publiek. Ook mocht Chaïm Reedijk voor volle tribunes zijn basisdebuut maken in de hoofdmacht.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Verschoor wist Korbatjo via Ruby Vermaas als eerste te scoren. Door goals van Carlo van Veen, Chaïm Reedijk, Milan Groeneweg en wederom Ruby Vermaas wist Korbatjo zelfs een ruime voorsprong op te bouwen tegen de koploper. Vlak voor rust stond de Detalis-Hypotheker formatie op een verdiende 7-4 voorsprong. Movado kwam echter knap terug tot 7-7, waarna de arbiter het rustsignaal gaf.

In de rust gaf coach Versteeg aan dat het tot dusver een knappe prestatie was, maar dat Movado nog lang niet verslagen was. Zo was dat vorig jaar al gebleken, toen Movado na rust direct meerdere doelpunten achter elkaar wist te maken.

Ditmaal was het Korbatjo dat vijf keer wist te scoren via Milan Groeneweg en Chaïm Reedijk. Bij een tussenstand van 12-8 hing een sensatie in de lucht, maar door het inbrengen van een makkelijk scorende dame wist Movado hetzelfde trucje uit te halen waardoor de spanning weer helemaal terug was: 12-12.

Ook in het verloop van de tweede helft deden beide teams niet voor elkaar onder, maar toch wist Movado op het laatst een klein gaatje te slaan tegen de jonge ploeg van Versteeg en bracht de tussenstand op 14-16. In de laatste minuten wist Anne van Nes nog een vrije val te scoren die de laatste hoop van Korbatjo in leven hield. In de slotseconden ging een schot van Milan Groeneweg net niet door de korf. Daardoor kwam Korbatjo net te kort en verloor de wedstrijd van Movado met 15-16. Ondanks de nederlaag was het publiek tevreden met het optreden van de hoofdmacht van Korbatjo en zelf ziet de ploeg het restant van de competitiewedstrijden in 2023 met vertrouwen tegemoet.

In het nieuwe jaar gaat de zaalcompetitie op 14 januari weer verder en zal de Detalis-Hypotheker formatie op zoek gaan naar de eerste punten. Op 14 januari staat de uitwedstrijd tegen OZC 1 in Rotterdam Zuid op het programma. Aanvang in sporthal De Enk is 17.20 uur.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Chaïm Reedijk en Milan Groeneweg (4x), Ruby Vermaas (3x), Carlo van Veen (2x), Anne van Nes en Aranka van Veen (1x).