Terug in de tijd in Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto 't Kraaienest

Woensdagavond 21 december hebben alle leerlingen van ’t Kraaienest genoten van een heerlijk kerstdiner om op donderdag de vakantie in te luiden met de welbekend PIT(s)top. Deze stond geheel in het teken van Kerst.

Op het podium startten de leerlingen van groep 1-2 met een mooi kerstlied en lieten ze een opzegversje horen. Vervolgens namen de leerlingen van groep 3-4 het publiek mee terug in de tijd. Het kerstverhaal werd namelijk nagespeeld in een kerstmusical. De eerste zin vertederde al meteen door het aandoenlijk tafereel: ‘In het weiland van Piershil hielden de herders de wacht over hun schapen’. De tekst was namelijk een beetje aangepast aan het decor en aan het aantal spelers. Zo had de stal de naam gekregen ‘Stalletje Piershil’ en kwamen er twee wijze koningen met een stokpaard richting deze stal in plaats van drie.

Juf Neeke had enorm hard geoefend en wat was het prachtig: ‘Ik ben trotser dan trots op de kinderen van groep 3-4. Alle kinderen stonden op het podium om het kerstverhaal na te spelen’. Groep 5-8 hadden het vrolijke lied ‘Niets is cooler dan Kerst’ mét een dans ingestudeerd en als afsluiting zongen alle leerlingen met elkaar het lied ‘Midden op het plein staat een kerstboom’. Juf Margaret: ‘De combinatie van het kijken naar het kerstverhaal, het zingen en het samenzijn hebben voor een ontroerende viering gezorgd.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren