Sven bedankt Michael Lips voor de informatieve ochtend

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Sven bedankt Michael Lips voor de informatieve ochtend - Foto PR
 Oud-Beijerland – Vanwege een onderwijsvraag van leerling Sven, vroeg basisschool ComVi de eigenaar van een lokale autogarage om hulp. En ondanks dat deze vraag in de drukke decembermaand kwam, aarzelde Michael Lips geen seconde. Nog diezelfde week mochten 2 leerlingen van ComVi een ochtend langskomen, waar ze aldaar van de garage eigenaar zelf, een les kregen over hoe een automotor werkt.

 

Trots vertelden de jongens na afloop aan de klas wat ze hadden geleerd. Alle informatie wordt nu nog verwerkt in een verslag, dat in het portfolio van de leerlingen zal worden toegevoegd.

ComVi, de enige particuliere basisschool op de Hoeksche Waard, gevestigd in Oud-Beijerland, biedt zelfsturend onderwijs aan. Dit houdt in dat, naast het aanbieden van de kerndoelen die de overheid stelt aan onderwijs in Nederland, de leerlingen ook dagelijks aan de slag gaan met intrinsieke vragenstukken, leer- & ontwikkeldoelen en interesses. Het oprichtersteam van ComVi noemt dit eigen-wijs onderwijs: leerlingen leren wat ze willen leren, hoe ze dit willen leren en waar ze dit willen leren. 


Het antwoord op de vraag van Sven kon hij gedeeltelijk vinden in de vele boeken die op school aanwezig zijn en via het internet. Maar daar de juffen van ComVi hun leerlingen graag met het “echte” leven laten kennismaken, vonden zij het een goed idee om de hulp van een echte kenner in te schakelen. Zij zijn dan ook dol enthousiast en dankbaar voor deze samenwerking.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren