Expositie Annemieke Vonk in Dienstencentrum ’t Weegje

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Annemieke Vonk exposeert haar fraaie werkstukken in Dienstencentrum 't Weegje - Foto Arie Pieters
Annemieke Vonk exposeert vanaf 3 januari tot begin april 2023 in ’t Weegje te ‘s-Gravendeel. In 2010 heeft Annemieke voor het eerst geëxposeerd in dienstencentrum ’t Weegje. Inmiddels is dit alweer haar 4e solo-expositie op deze locatie. Haar fraaie, kleurrijke werkstukken zijn een passende opening van het nieuwe expositiejaar in het ‘s-Gravendeelse dienstencentrum.
 

 
Annemieke houd van het uitproberen en aanleren van nieuwe technieken en stijlen. Dat ziet zij als een echte uitdaging en als zij eenmaal een bepaalde techniek heeft gevonden die bij haar past dan kan zij daar gedurende een korte of langere periode volledig in opgaan. Zij heeft diverse cursussen en workshops gedaan bij kunstenaars binnen en buiten de regio om haar kennis bij het schilderen uit te breiden. Daarnaast heeft zij opleidingen gevolgd aan de vrije academie in Rotterdam en bij de kunstacademie in Leeuwarden. Hierbij kwamen het werken met acryl-, aquarel-, olieverf en ei-tempera aan bod. Ei-tempera is een hele oude schildertechniek waarbij je zelf met pigmenten en eigeel verf maakt zoals de oude meesters dat vroeger deden.
 
Veel exposities
Annemieke exposeert sinds 1995 regelmatig. Haar schilderijen waren te bewonderen in ziekenhuizen, zorgcentra, bibliotheken en musea. Daarnaast is zij lid van de Hoeksche Waardse Kunstenaars en was/is haar atelier regelmatig te bezoeken tijdens de Open Atelier Dagen in de Hoeksche Waard en op verzoek. De getoonde werken tijdens deze expositie laten zien dat het gebruik van materiaal of schildertechniek een belangrijke invloed hebben op de uitstraling van het schilderij. Iedere techniek vraagt weer een andere opbouw bij het tot stand komen van een schilderij. Bij olieverf werk je vaak in laagjes en bij ei-tempera moet je eerst zelf je verf maken voordat je aan de slag kan. Naast beeldend kunstenaar is Annemieke ook kunstzinnig dynamisch coach en geeft zij workshops schilderen in haar atelier of op locatie. Wilt u meer informatie over haar werken of bent u geïnteresseerd in aankoop, workshop of coaching dan kunt u contact met haar opnemen. Voor meer informatie is er de website: www.annemiekevonk.nl en kan men bellen met: 06-17750001. De tentoonstelling in ’t Weegje kan men op werkdagen en de zaterdag (gratis) bezichtigen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren