Tennisvereniging Klaaswaal trapt jubileumjaar af met opening padelbanen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Vandaag trapte tennisvereniging Klaaswaal haar gouden jubileumjaar af. Dat gebeurde met de opening van 2 padelbanen door Joop Poelman (destijds één van de oprichters) en wethouder Sport Paul Boogaard - Foto Marco Heemskerk

Klaaswaal – Tennisvereniging Klaaswaal (TVK) viert in 2023 haar 50-jarig jubileum. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 8 januari trapte de vereniging haar gouden jubileumjaar af met de opening van twee padelbanen. De openingshandeling werd verricht door Joop Poelman, 50 jaar geleden één van de oprichters van de vereniging, en wethouder Sport Paul Boogaard. Daarna volgde een demonstratiewedstrijd padel door vier Hoeksche Waardse topspelers.

Voorzitter Coen van der Kooij: “Met bijna 120 leden zijn we misschien niet een grote, maar wél een heel actieve, gezellige en financieel gezonde vereniging. Dat we als tweede vereniging in de Hoeksche Waard een plek kunnen bieden waar leden niet alleen kunnen tennissen maar ook padellen,maakt me erg trots. Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Met de opening van deze banen zijn we klaar voor de volgende 50 jaar. De vereniging kon de padelbanen realiseren dankzij eigen middelen én arbeid, sponsoren en de subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA).

TVK werd opgericht op 15 juni 1973 door Joop Poelman, Jean Baptiste en John Hooreman. De eerste paar jaar werd er getennist op de tennisbaan van (destijds) de familie Lagerlöf aan de Kloostersweg in Klaaswaal. Een oud varkenshok werd omgebouwd tot ‘kantine’. Het aantal leden liep echter zo snel op dat de vereniging op zoek moest naar een nieuwe locatie met ruimte voor meerdere banen en een gezellig clubhuis. Deze werd uiteindelijk gevondenaan de Kreupeleweg 12. Voor meer informatie over de vereniging, speciale padelaanbiedingen en de jubileumkalender, kijk op www.tvklaaswaal.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren