Oud-Beijerland verkozen tot beste Roparunstad van het jaar!

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Zaterdag 7 januari organiseerde Stichting Roparun een bijeenkomst voor de Roparun teams en de doorkomst comités. Doel van deze bijeenkomsten is altijd om informatie te geven aan de teams en de doorkomst comités. Spannend sluitstuk was dit keer de bekendmaking van de Roparunsteden 2022. De verrassing was groot toen bekend werd gemaakt dat op de route Zuid, Oud-Beijerland als eerste is geëindigd.


Doorkomst Roparun Oud-Beijerland is in 2022 verkozen tot de beste doorkomst van de Roparun op de route Zuid. Deze prijs is goed voor een bedrag van € 22.000,– dat geschonken gaat worden aan 1 of meer goede doelen in Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard of daaraan gerelateerd, die vallen binnen de doelstellingen van de Roparun.

“We bedanken alle teams en de jury van de Stichting Roparun die op ons hebben gestemd. Het is een hele mooie blijk van waardering door de teams voor wat wij allemaal voor hen organiseren tijdens de Doorkomst. Daarnaast voelt het als een eer dat de jury van de Roparun kennelijk ook zeer positief is over onze activiteiten en faciliteiten.

Na een aanmoedigingsprijs in 2013, een vierde plek in 2015, een derde plek in 2017 en 2018, een tweede plek in 2016 en 2019, nu dan een EERSTE PLEK. We zijn er super blij mee. Het is nu nog een grote uitdaging voor ons doorkomst comité om een financieel budget te vinden voor de doorkomst in 2023.”

Eerste keer een 1e prijs
De Roparun kwam in 2022 voor de 12e keer door Oud-Beijerland en het is voor de 7e keer dat het Doorkomst comité Roparun Oud-Beijerland een prijs in ontvangst mocht nemen.
In 2013 begon het met een aanmoedigingsprijs van € 10.000,– en in 2015 een troostprijs van € 10.000,–.
In 2016 mocht het Doorkomst comité Roparun Oud-Beijerland ook al de tweede prijs in ontvangst nemen; het betrof toen een bedrag van € 25.000,– en dat is toen volledig geschonken aan de Stichting Ambulance Wens. In 2017 en 2018 kwam de 3e prijs naar Oud- Beijerland, beide keren een bedrag van € 12.500,–. In 2019 wederom een 2e prijs met het mooie bedrag van € 22.500,–
Vele goede doelen heeft het Doorkomst comité al mogen verblijden met een mooi bedrag. Zo mocht het Hospice Hoeksche Waard al een paar keer iets aanschaffen dankzij deze prijs en heeft de Keppie Company uit Oud-Beijerland een prachtige kinderlijn kunnen ontwikkelen

voor de Keppies. De Stichting Geven om Jong Leven en Look Good Feel Better vielen ook al een keer in de prijzen.
In 2018 is het volledige bedrag geschonken aan de Stichting Droomdag, een organisatie die een droomdag organiseert voor jonge gezinnen waarvan een ouder ernstig of langdurig ziek is. Diverse gezinnen uit de Hoeksche Waard heeft dankzij dit een schitterende droomdag mogen beleven en herinneringen gemaakt voor het leven.

Doorkomst in Oud-Beijerland
Ruim 220 Roparun teams uit Nederland, België en Frankrijk kwamen op 2e Pinksterdag door Oud-Beijerland op weg naar de finish in Rotterdam. Het grootse onthaal begint altijd al op de Kwakscheweg; bij de locatie van de Schep Groep, er wordt altijd breed uitgepakt; vervolgens zijn er in het centrum vele festiviteiten. Alle teams worden hier persoonlijk welkom geheten door speaker Ruud van der Heijden; hun teamnummer, naam van het team en soms ook wetenswaardigheden of bijzonderheden van de teams schallen door het dorp.
Dit geeft de teams een enorme boost, je ziet ze als het ware opveren. Overal in het dorp is het feest met veel publiek dat de teams letterlijk en figuurlijk vooruit duwt. Ook op de Scheepmakershaven is er groot feest; vervolgens even een stukje rust, maar op het Bedrijventerrein is er vlak voor het verlaten Oud-Beijerland een gezellig uitzwaaipunt.
Roparun 2023

In 2023 start de Roparun op zaterdag 27 mei; het wordt weer een Nederlandse route, maar wel verdeeld in een parcours door het noorden en een parcours in het zuiden van Nederland. Iedereen finisht weer in Rotterdam. . Op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, komen de teams van de route zuid weer door Oud-Beijerland.

Suggesties voor besteding van de gewonnen prijs kunnen worden gestuurd naar [email protected] of u kunt contact opnemen met Cobi Crucq, tel. 0612200685.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren